Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
02.02.2021 kl. 09.01

SF vil have biler ud af Aarhus i 2040

SF vil have bilfrit centrum i Aarhus i 2040, og allerede i 2025 skal en del af Latinerkvarteret gøres bilfrit, mener partiet.

Står det til SF i Aarhus Byråd, skal bilerne fylde mindre i byens gader. Partiet vil nemlig gøre en del af Latinerkvarteret bilfrit i 2025, og i 2040 skal byens centrum være helt bilfrit. Det foreslår partiet, som tidligere har forsøgt sig med bilfrie søndage uden at finde flertal blandt byrådets øvrige partier. Det skriver JP.

– Det er vores drøm, at vi får skabt et langt mere roligt og fodgænger- og cykelvenligt centrum. Et centrum, der ikke er fyldt med trængsel og biler, som cirkulerer efter p-pladser og udleder CO2 og skadelige partikler. Vi skal have plads til mere grønt og mere socialt samvær i gaderne, hvor kulturlivet og forretningslivet kan komme mere ”ud” og møde borgerne, siger SF’s gruppeformand i Aarhus Byråd, Jan Ravn Christensen til JP.

Partiet vil nu have Aarhus Kommunes forvaltning til at udarbejde en plan, som offentligheden skal debattere, inden byrådet forholder sig til forslaget.

Selvom Socialdemokratiet, der er det største parti i Aarhus Byråd, tidligere har afvist SF’s forslag om bilfri søndage, er Socialdemokratiet ifølge JP ikke helt afvisende denne gang. Overfor mediet understreger Steen B. Andersen (S), der er næstformand i kommunens tekniske udvalg, at den socialdemokratiske byrådsgruppe endnu ikke har haft mulighed for at diskutere forslaget. Han mener dog, at SF’s forslag denne gang er mere gennemarbejdet. antj@kl.dk

LÆS OGSÅ Luften skal renses i udsatte boligområder

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: SF vil have biler ud af Aarhus i 2040 Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger