Den 63-årige var tidligere it-chef i Rudersdal Kommune. Foto: Colourbox
Den 63-årige var tidligere it-chef i Rudersdal Kommune. Foto: Colourbox
02.02.2021 kl. 12.51

Atea-sag udløser samfundstjeneste og bøde til kommunal chef

En tidligere it-chef i Rudersdal Kommune er blevet idømt seks måneders betinget fængsel i Atea-sagen.

Retten i Lyngby har idømt en 63-årig tidligere it-chef i Rudersdal Kommune seks måneders betinget fængsel i en fortsættelse af Atea-sagen, der er kaldt danmarkshistoriens største sag om bestikkelse af offentligt ansatte.

I retten erkendte den 63-årige i hovedtræk anklager om, at han rejste på golfferier i Thailand finansieret af it-firmaet Atea eller Rudersdal Kommunes konto hos it-firmaet. Tre rejser, der fandt sted mellem 2012 og 2014, gav den tidligere it-chef en økonomisk vinding på 42.000 kroner. Den 63-årige blev også dømt for at have fået to middage og for at have beholdt eller solgt en computer, en iPad og flere telefoner videre efter sin ansættelse i kommunen.

Den 63-årige mand skal ikke bag tremmer, hvis han udfører 120 timers samfundstjeneste. Manden skal også betale en bøde på 60.000 kroner, hvilket svarer til det beløb, han fik ud af sagen. Den tidligere it-chef modtog dommen i retten.

Sagen føjer det sidste kapitel til den store Atea-sag, som havde bestikkelse af offentligt ansatte som omdrejningspunkt. Tidligere er Ateas daværende salgschef Per Juul Andersen i landsretten blevet idømt en fængselsstraf på et år og tre måneder. Også flere andre tidligere Atea-chefer og chefer i Region Sjælland er blevet dømt. antj@kl.dk

LÆS OGSÅ Efter ransagninger og afhøringer: Politi lukker sag om embedsmisbrug

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Atea-sag udløser samfundstjeneste og bøde til kommunal chef Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger