01.02.2021 kl. 14.11

LA vil give offentligt ansatte stjerner

Liberal Alliance vil give borgere mulighed for at bedømme offentligt ansatte og give de ansatte resultatløn baseret på bedømmelserne. Pointsystemet vækker dog ikke begejstring hos borgmestre.

Borgerne skal have mulighed for at bedømme velfærden på andre måder end ved at stemme hvert fjerde år. Sådan lyder det fra Liberal Alliance, der vil indføre digitale borgerevalueringer – i første omgang i hjemmeplejen i København. Partiet vil dog gerne brede idéen ud til alle kommuner og mange flere velfærdsområder.

Ole Birk Olesen, der er gruppeformand i Liberal Alliance og kandidat til Borgerrepræsentationen i København, har over for Berlingske beskrevet forslaget om et ”ratingsystem”, der også skal udløse en kontant bonus. Evalueringerne skal nemlig være styrende for resultataflønning af de enkelte hjemmehjælpere og deres ledere. Det vil ifølge Liberal Alliance betyde, at de bedst bedømte hjemmehjælpere vil kunne få op til 10 procent i bonus oven i deres løn. For en fuldtidsansat hjemmehjælper vil det svare til op til cirka 3.600 kroner om måneden.

– Det er ikke bare retfærdigt, at den gode indsats belønnes bedre end den dårlige, det giver også bedre velfærd for borgerne. Vi er også sikre på, at det vil give større jobtilfredshed, når offentligt ansatte oplever, at de bliver belønnet for at gøre en positiv forskel, skriver Liberal Alliance selv om sit forslag på partiets hjemmeside.

Et naivt forslag

På sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Wellings (SF) kontor i København er der dog langt fra begejstring for forslaget.

LÆS OGSÅ FOAs medlemmer har sagt ja til ny overenskomst

– God ældrepleje handler om omsorg, faglighed og empati og kan ikke sættes på formel. Det kræver både menneskelige egenskaber og god uddannelse at sikre, at ældre får den pleje, de har krav på, og dem lever langt de fleste af vores medarbejdere heldigvis også op til, skriver Sisse Marie Welling i en mail til Danske Kommuner og fortsætter:

– Det her forslag er i bedste fald naivt, for det løser ikke noget, og jeg kan heller ikke se, hvordan det skulle hjælpe på de massive rekrutteringsudfordringer, vi står i. Jeg er enig så langt, at løn og anerkendelse naturligvis spiller ind i forhold til medarbejdernes tilfredshed i arbejdslivet. Men så stopper enigheden også. Jeg tror nemlig ikke, vi forbedrer vores ældrepleje ved at gøre det til en Trustpilot-agtig konkurrence – det egner sig i mine øjne bedre til hotelanmeldelser eller vurderingen af en pizza, end til møder mellem mennesker. Og jeg mener heller ikke, at sådan et system kan give et korrekt og retvisende billede af den enkelte medarbejders faglighed.

Heller ikke Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens, har meget tilovers for forslaget. Han tror ikke på, at en økonomisk gulerod er, hvad der skal til.

– Jeg synes, der er bedre måder at belønne medarbejdere på og give dem mere indflydelse på deres egen hverdag. De ærgerlige historier, man desværre hører rundt omkring ind i mellem, har ikke noget med penge at gøre. Når der er tusindvis af kommunalt ansatte, vil der i ny og næ komme en kedelig historie. Det vil også ske i morgen, siger Søren Steen Andersen, der i stedet mener, at god ledelse er nøglen til at løfte plejeområdet.

LÆS OGSÅ Ny rapport: Ældre er generelt tilfredse med hjemmeplejen

– Der er et ledelsesgab i hjemmeplejen, og jeg tror, at god ledelse også giver gode resultater. Kommunerne skal blive bedre til at spotte fremtidens ledere og give dem nogle gode vilkår at være ledere under. Det skal ikke være i form af sådan et pointsystem. Jeg har selv gået i skole i USA, og der oplevede jeg, at man godt ved, hvor man skal sætte ind for at få point, siger Søren Steen Andersen til Danske Kommuner.

Alle skal løfte

I hjemmeplejen, hvor en stor del af arbejdet også handler om relationer med den enkelte borger, mener Birgit Stenbak Hansen (S), borgmester i Frederikshavn, ikke, at en karakterskala for offentligt ansatte giver mening.

– Det er jo et område, der er afhængigt af menneskelig interaktion og relationer. Min egen mor får hjemmepleje 8-10 gange i døgnet, og engang i mellem siger hun: ”Nu kommer Mette, hun er så skøn”, og andre gange siger hun: ”I dag kom Hanne, hun er lidt mere kold i det.” Men det tror da pokker, når de kommer så mange forskellige steder, og der er sikkert andre steder, hvor det klinger rigtig godt med Hanne, siger Birgit Stenbak Hansen til Danske Kommuner.

Hun frygter, at Liberal Alliances forslag helt kan komme til at skygge for den dagsorden, at hele området skal have et løft.

LÆS OGSÅ Lejre får centerchef med lokale rødder

– Jeg bryder mig ikke om sådan et pointsystem eller en karakterskala i udgangspunktet. Først og fremmest tror jeg på, at når man tager en uddannelse som sosu-hjælper, assistent eller sygeplejerske og søger arbejde i hjemmeplejen, så har man en intention om at gøre det godt med de vilkår, der nu er. Men der er nogle vilkår, hvor der er travlt, og man står i svære situationer. Der handler det for mig om, at vi alle skal løfte – både på uddannelse, arbejdsvilkår og også gerne på løn, hvis vi har råd til det. Det er rigtig ærgerligt, hvis de fusere, der indimellem er, og som er beskæmmende for faget, skal medføre, at man laver sådan et præmieringssystem. Det er i hvert fald ikke noget, jeg er tilhænger af, siger Birgit Stenbak Hansen. antj@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: LA vil give offentligt ansatte stjerner Felter med * skal udfyldes
 
Af: Tina Lauritsen
SOSU-assistentelev / folkeskolelærer / korrespondent
Den 05.02.2021 kl. 19:15

Sikke noget

svar på: LA vil give offentligt ansatte stjerner

Der er brodne kar indenfor alle brancher. Skal vi også give f.eks. folkeskolelærere, pædagoger, socialrådgivere, politikere m.fl. stjerner for hver handling, som de udfører?
Sikke noget vrøvl - og mangel på respekt overfor et fag.

Med venlig hilsen
Tina, Aarhus

Af: lillian larsen
Den 02.02.2021 kl. 11:14

forflytning

svar på: LA vil give offentligt ansatte stjerner

hvem har dog valgt det billede, og hvem "spiller" plejer?, jeg skriver spiller, fordi den arbejdsstilling er nogo. Hvis en borger skal have hjælp til at komme ud af sengen, skal han have en plejeseng der kan køres op til en rimelig arbejdshøjde for hjælper. Vedkommende på billedet ville snart selv få problemer i bevægeapparatet

Af: Kurt A. Nissen
Vælger
Den 01.02.2021 kl. 16:25

Point til politikere

svar på: LA vil give offentligt ansatte stjerner

LA er kommet med et godt forslag, men det skal lige ændret lidt således at det ikke er de hårdtarbejdende der skal bedømmes af nogle som ikke altid er de rette til at dømme og derfor burde det være muligt for vælgerne at bedømme deres politikere en gang om året, så vil politikerne få vurderes deres arbejdsindsats og politiske forslag inden der er valg på gammeldags facon, hvis ikke en politiker får over 100 point hvert år kan de ikke genopstille.

Af: Mette Brandenborg
Det faglige hus, før Foa
Den 06.02.2021 kl. 00:09

Fin ide

svar på: LA vil give offentligt ansatte stjerner

Glimrende ide. Ikke helt tosset, da man fra politisk side lavprioritere denne vigtige samfundsopgave . Den er så vigtig. Bare at man som politikkere kalder det ældrebyrden, man skulle skamme sig. Det er de ældre der har været med til at opbygge velfærden i dette land og istedet for at takke dem med værdig pleje, vælger man at lade dem behandle som var det samlebåndsarbejde. Jeg arbejder i hjemmeplejen, hvor der sikkert er penge nok, men man i kommunerne bruger pengene på dårlige ledere. Man har en kommunal leder, en ansvarshavende leder og en daglig leder. De to øverste kunne spares væk, da de er usynlige, skal have lederlønninger . Jeg har aldrig set det øverste og har 5 gange på et år set den den ansvarshavende . Har vi ekstra ordinære problem i weekender, helligdage , kan vi ikke få fat i nogen af dem. Vi har mange gode medarbejdere, men også dem, der ikke tager ansvar for noget, mange ufarglærte. Dårlig løn, arbejder hveranden weekend og mange helligdage. Vi skal være psykologer , pædagoger og plejere. Så ja, jeg syntes at det er en glimrende ide, at lade de ældre give os point for vores insats

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger