Foto: Horsens Kommune
Foto: Horsens Kommune
01.02.2021 kl. 14.08

Borgmester sygemeldt i mindst to måneder

Horsens' borgmester, Peter Sørensen (S), er sygemeldt i mindst to måneder.

Horsens skal i mindst de næste to måneder have en vikar på borgmesterposten. Ifølge en netop offentliggjort dagsorden er kommunens borgmester, Peter Sørensen (S), nemlig sygemeldt fra torsdag den 4. februar og mindst to måneder frem.

– Borgmester Peter Sørensen har meddelt, at han som følge af sin helbredstilstand er forhindret i at varetage sine kommunale hverv i mindst 2 måneder fra den 4. februar 2021, står der i dagordenen til et ekstraordinært byrådsmøde på fredag.

Ifølge en pressemeddelelse fra kommunen har borgmesteren igennem en længere periode haft rygproblemer. De er blevet forværret og kræver nu, at borgmesteren gennemgår grundige undersøgelser og behandling.

– Jeg er meget bevidst om det enorme ansvar, man har som borgmester, der kræver en stor og fokuseret arbejdsindsats. Derfor er jeg glad for, at byrådet nu kommer til at pege på en fungerende borgmester, der kan varetage opgaven, mens jeg er sygemeldt og får helt styr på min ryg, siger Peter Sørensen i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ Kort nyt
FOR ABONNENTER

Det bliver 1. viceborgmester Martin Ravn (V), der skal lede byrådet igennem de to dagsordenpunkter på fredag. Først indkaldelse af en stedfortræder i byrådet for Peter Sørensen og siden valg af fungerende borgmester.

Det bliver dog ikke 1. viceborgmesteren, der skal vikariere for Peter Sørensen. Det skal derimod Andreas Boesen (S), der for nuværende er 2. viceborgmester. jki@kl.dk

Emneord
Navne, Byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester sygemeldt i mindst to måneder Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger