Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
06.12.2021 kl. 12.26

Stram finanslov prioriterer klima og børn frem for det specialiserede socialområde

Der kommer intet millionløft af det specialiserede socialområde i finansloven, der til gengæld rummer midler til sen skolestart, bedre fritidspædagogik og millioner til klima- og miljøindsatser.

Det blev heller ikke på det kommende års finanslov, at regeringen og forligspartierne løfter kvaliteten på det specialiserede socialområde.

Det fremgår af finansloven for 2022, som regeringen præsenterede sammen med SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Alternativet og Kristendemokraterne mandag formiddag.

Partierne har fundet 40 millioner kroner næste år til ”forbedret støtte og hjælp for personer med handicap”, men de penge skal bruges til at løfte evalueringen af området samt udvide antallet af hjælpetimer i kommunerne. Der er således langt op til de fem milliarder kroner, som KL krævede forud for årets forhandlinger om en økonomiaftale – og som man ikke kom igennem med.

Til gengæld rummer finansloven godt to milliarder kroner til velfærdsforbedringer på børneområdet i form af bedre muligheder for sen skolestart og sænkelse af klasseloftet til 26 elever i folkeskolens tre mindste klasser. Fritidspædagogikken løftes med over 400 millioner kroner, der særligt skal prioriteres til områder med høj andel af sårbare og udsatte børn.

LÆS OGSÅ Borgmestre kritiserer vinterpakke til regionerne

Ældreområdet løftes med 500 millioner kroner frem til 2025 under overskriften ”værdig ældrepleje”, mens klimaet er finanslovens helt store vinder med 1,3 milliard kroner frem mod 2025. De penge skal bruges på at udbygge vedvarende energi, bedre havmiljø, herunder etableringen af to marine nationalparker samt en drikkevandsfond. mdbr@kl.dk

Emneord
Finanslov

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Stram finanslov prioriterer klima og børn frem for det specialiserede socialområde Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger