Foto: Enhedslisten Haderslev
Foto: Enhedslisten Haderslev
03.12.2021 kl. 12.09

Politiker idømmes 14 dages fængsel

Mogens Rerup (ALT), byrådsmedlem i Haderslev, er blevet idømt 14 dages betinget fængsel for chikane.

Byrådsmedlem i Haderslev, Mogens Rerup (ALT), er ved Retten i Sønderborg blevet idømt 14 dages betinget fængsel for offentlig udhængning af ansatte i kommunen.

– Stærkt nedsættende beskeder og udokumenterede påstande. Samlet set er det chikane, lød det fra dommeren ifølge JydskeVesktkysten.

De fem ansatte Mogens Rerup har chikaneret er fire chefer og en almindelig ansat. Mogens Rerup skulle have kaldt de ansatte ting såsom "et gennemført ondskabsfuldt og modbydeligt menneske."

Hans udtalelser er omfattet af straffelovens paragraf 119.

LÆS OGSÅ Chikanedømt politiker anker til landsretten

Mogens Rerup skal betale sagens omkostninger, og skal afsone fængsel hvis han igen chikanerer.

Om han kan fortsætte i byrådet trods sin dom bliver ikke relevant, da han ved kommunalvalget ikke opnåede genvalg i Haderslev Kommune. Han vil dog være uvalgbar i tre år.

Det var tilbage i februar, at Haderslev Kommune valgte at anmelde Mogens Rerup for chikane, som han har begået, mens han var bisidder i sociale sager.

Anklagemyndigheden valgte ikke at rejse sigtelse mod Mogens Rerup såkaldt fredskrænkelse af kommunale medarbejdere i perioden 1. februar 2009 til 28. december 2016. Paragraffen i straffeloven omhandlende fredskrænkelser af offentligt ansatte var nemlig ikke trådt i kraft i den periode. Den trådte i kraft d. 29 december 2016. Det er altså hans handlinger herefter, at han er blevet dømt for. marp@kl.dk 

LÆS OGSÅ Fyret kommunaldirektør i Greve bliver ikke sigtet for private køb på kommunens kreditkort
Emneord
Kriminalitet, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Byrådsmedlem idømmes 14 dages fængsel Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger