17 kommuner har fået ekstra økonomisk tilskud til næste års budget. Foto: Colourbox
17 kommuner har fået ekstra økonomisk tilskud til næste års budget. Foto: Colourbox
30.08.2021 kl. 13.11

17 vanskeligt stillede kommuner får særtilskud

I alt 360,4 millioner kroner er der næste år i særtilskud til 17 vanskeligt stillede kommuner, som har søgt om og fået ekstra økonomisk tilskud til næste års budget.

Disse kommuner har fået penge

49 kommuner har søgt om ekstra økonomisk tilskud, og 17 kommuner har fået del i pengene, der er fordelt efter tre kriterier: demografiske og socioøkonomiske udfordringer, aktuelle økonomiske udfordringer og vedvarende økonomiske udfordringer. 

 

Sådan er pengene blevet fordelt: 

Lolland (120 millioner kroner)

Langeland (37 millioner kroner)

Læsø (4,9 millioner kroner)

Lemvig (12 millioner kroner)

Morsø (16 millioner kroner)

Bornholms Regionskommune (35 millioner kroner)

Guldborgsund (18,5 millioner kroner)

Vordingborg (14 millioner kroner)

Vesthimmerlands (13 millioner kroner)

Norddjurs (12 millioner kroner)

Brønderslev (13 millioner kroner)

Albertslund (12 millioner kroner)

Halsnæs (12 millioner kroner)

Tønder (12 millioner kroner)

Jammerbugt (12 millioner kroner)

Hjørring (13 millioner kroner)

Ærø (4 millioner kroner)

17 kommuner har i dag fået meddelelse om særtilskud for i alt 360,4 millioner kroner for 2022. Kommunerne har haft mulighed for at søge om et ekstra økonomisk tilskud til næste års budget, og 17 vanskeligt stillede kommuner får nu andel i puljen. 49 kommuner havde søgt om ekstra økonomisk tilskud. Ved fordelingen er prioriteret at yde tilskud til de kommuner, hvor udfordringerne er flest og størst, lyder det i en pressemeddelelse fra Indenrigs- og Boligministeriet.

I forlængelse af udspillet ”Tættere på – Flere uddannelser og stærke lokalsamfund” vil regeringen give nogle af de kommuner, som er mest vanskeligt stillede efter kriterierne i særtilskudspuljen mulighed for at indgå et partnerskab, hvor der aftales et særtilskud over flere år. Det gælder Lolland, Langeland og Læsø kommuner.

– Vi skal sikre sammenhæng og balance i det kommunale Danmark, så alle kommuner har nogenlunde lige muligheder for at løse deres opgaver. Regeringen rækker nu særligt ud til de kommuner, hvor der er mange udfordringer på én gang, eftersom særtilskud kan være med til at holde hånden under en udfordret økonomi. Og for de kommuner, der får mulighed for flerårigt tilskud i et partnerskab, skaber vi nu rum til mere langsigtede investeringer i tiltag, der kan forbedre kommunens situation, siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) i pressemeddelelsen.

Kommunerne er for 2022 også blevet meddelt fordelingen af låneadgang fra en lånepulje på 200 millioner kroner. antj@kl.dk

LÆS OGSÅ Kommunernes budgetter er på plads
Emneord
Økonomi, Budget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: 17 vanskeligt stillede kommuner får særtilskud Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger