Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
24.08.2021 kl. 12.47

Furesø lukker privat dagtilbud efter bekymringer for kvaliteten

Stor personaleomsætning og manglende sprogtest af børn fører til, at privat institution må dreje nøglen om.

Det private dagtilbud Bambi i Farum er for alvor kommet på glatis. 

1. september mister Bambi sin godkendelse og dermed sit offentlige tilskud. Det besluttede udvalget for dagtilbud og familier på sit møde i sidste uge.

Lukningen kommer som en konsekvens af, at der siden oktober sidste år har været en alvorlig bekymring for kvaliteten i dagtilbuddet. Dengang advarede forvaltningen om, at det kunne føre til en tilbagetrækning af godkendelsen. Der blev samtidig stillet krav om, at Bambi skulle forbedre sig på tre områder: Det pædagogiske miljø, personalesammensætning og ledelse. Institutionen blev samtidig sat under skærpet tilsyn.

Derudover undrede kommunens PPR-rådgivning sig over, at ingen børn fra dagtilbuddet er ramt af sproglige, kommunikative eller motoriske udfordringer.

LÆS OGSÅ Efter lokalt udbrud: Styrelse kritiseres for at være for sløv

Mens der i marts var forbedringer at spore på alle tre parametre, kunne kommunen på et kontrolbesøg i foråret konstatere, at udviklingen ikke gik den rigtige vej. Her kom det frem, at børnene ikke er blevet sprogvurdereret, hvilket er problematisk, da fem ud syv børn har vist sig ikke at have et alderssvarende sprog.

Forvaltningen indstillede derfor til udvalget, at Bambi skal have frataget sin godkendelse. Det godkendte udvalget.

Kommunen skal nu finde andre dagtilbudspladser til ni vuggestuebørn og 13 børnehavebørn. Det vil være muligt, vurderer forvaltningen, men i nogle tilfælde kan det betyde, at børnene fra Bambi får en plads før børnene på den almindelige venteliste. mdbr@kl.dk

Emneord
Dagtilbud, Byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Furesø lukker privat dagtilbud efter bekymringer for kvaliteten Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger