Foto: Sten Porse/Wikimedia Commons
Foto: Sten Porse/Wikimedia Commons
23.08.2021 kl. 12.30

Ministeren skal forholde sig til grødeskæring i Silkeborg

Det kan være nødvendigt at skride ind, lyder det fra formanden for Folketingets miljø- og fødevareudvalg efter et udvalgsflertal i Silkeborg har besluttet en ekstra grødeskæring. I Viborg er man overraskede over nabokommunen.

På næste ordførermøde med miljøminister Lea Wermelin (S) vil formanden for Folketingets miljø- og fødevareudvalg René Christensen (DF) drøfte sagen fra Silkeborg, hvor et flertal i sidste uge vedtog en ekstraordinær grødeskæring i Gudenåen. Dermed trodsede politikere forvaltningen, der advarede om, at beslutningen ville være klart ulovlig, hvorfor forvaltningen ikke vil medvirke til at føre den ud i livet. 

– Det er en vigtig del af vores naturpleje, men det er også en vigtig del af vores klimatilpasning, at man får et passende grødeskæringsniveau i kommunerne. Hvis der er tvivl om, hvor meget der kan og skal skæres grøde, så skal det helt klart afgøres, siger René Christensen til Jyllands-Posten. 

Han peger på, at der også må være en vis sammenhæng, når et vandløb som Gudenåen løber gennem flere kommuner. Ellers risikerer man, at oversvømmelsen bare flyttes til nabokommunen.

Og apropos, så er man i nabokommunen Viborg ganske overraskede over beslutningen i Silkeborgs klima- og miljøudvalg. 

LÆS OGSÅ Torsken er blevet tyndere

– I alle de år, vi har talt om det her, har Viborg Kommune haft ønsket, at vi skulle lave to grødeskæringer om året med mulighed for en ekstraordinær grødeskæring, og det har Silkeborg Kommune ikke bakket op om, siger Stine Damborg Huse (K), der er formand for klima- og miljøudvalget i Viborg. mdbr@kl.dk

Emneord
Miljø, Klima

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ministeren skal forholde sig til grødeskæring i Silkeborg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger