Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
20.08.2021 kl. 09.34

Lydproblemer gør nyt familiehus ubrugeligt

Sidste år tog Struer Kommune det nye Velfærdshuset i brug. Men rammerne udfordrer allerede kommunens medarbejdere, som ikke kan gennemføre familiebehandling i huset, fordi ringe lydisolering udfordrer GDPR-reglerne.

Det er for ”kommuneagtigt” og ikke børne- og familieterapeutisk egnet, lydisoleringen er så dårlig i fem lokaler, at de er ubrugelige, fordi alle samtaler kan høres mellem og uden for lokalerne, og der er ikke plads nok til møder med over 10 personer.

For nylig behandlede kommunens børne- og uddannelsesudvalg en sag, hvor udvalget blandt andet skulle beslutte, om man ville indstille salget af det hidtidige familiehus, som var indrettet i et parcelhus, og om man ville ombygge lokaler i det nye Velfærdshus.

Af sagsfremstillingen fremgår det, at ”Børn og Familie er aktuelt udfordret af ikke at kunne løse grundlæggende kerneopgave vedrørende terapi, familiebehandling og samværsopgaver i de nuværende faciliteter og lokaler i Velfærdshuset”. Det er desuden beskrevet, at mens de gamle faciliteter i parcelhuset var børne- og familievenlige og med adgang til et rekreativt område, er de nye lokaler for ”kommuneagtige”.

Mens børne- og uddannelsesudvalget var enige om at anerkende familiecentrets behov for at flytte terapi, familiebehandling og samværsopgaver til mere egnede lokaler, har udvalget ikke afgjort sagen. Det blev derimod besluttet at sende sagen videre til økonomi-, erhvervs-, og bosætningsudvalget til videre behandling. antj@kl.dk

LÆS OGSÅ Taskforce finder problematiske forhold i børne- og ungeafdeling

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Familiebehandlere kan ikke bruge nyt velfærdshus Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger