Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
02.08.2021 kl. 12.55

Udvidet strejke rammer overgangen fra sygehus til kommuner

Fra 31. august sender Dansk Sygeplejeråd yderligere 315 sygeplejersker i strejke. Denne gang rammer det en række kommuner.

Mandag har Dansk Sygeplejeråd varslet en række kommuner om, at den igangværende strejke blandt sygeplejerskerne udvides.

Det sker fra 31. august, hvor yderligere 315 sygeplejersker vil strejke. De arbejder med at koordinere, at borgere får den rette pleje, medicin og hjælpemidler, når de bliver udskrevet fra sygehusene. Konsekvensen vil være, at en del borgere – særligt ældre – ikke kommer hjem fra sygehuset så hurtigt som de kunne ønske sig.

Det gør ondt, erkender sygeplejerskernes formand Grete Christensen i en pressemeddelelse, men skridtet finder hun alligevel nødvendigt.

– Så længe arbejdsgivere og politikere bliver ved med at stikke hovedet i busken, har vi ikke andre muligheder end at stramme skruen. Derfor intensiverer vi nu strejken yderligere, siger hun.

LÆS OGSÅ Ny rapport: Ældre er generelt tilfredse med hjemmeplejen

De 315 sygeplejersker, der nu udtages til strejke, arbejder alle i visitationsafdelinger eller hjemmesygeplejen.

De udtagne kommuner er Brønderslev, Greve, Guldborgsund og København. Som den eneste region i landet er der denne gang ikke udtaget sygeplejersker til strejke i Midtjylland. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Udvidet strejke rammer overgangen fra sygehus til kommuner Felter med * skal udfyldes
 
Af: Kurt A. Nissen
Medlem af Lungeforeningen i Slagelse kommune
Den 02.08.2021 kl. 17:27

Statsministeren står med et stort ansvar - hjælp de syge og samfundet

svar på: Udvidet strejke rammer overgangen fra sygehus til kommuner

Nu må Statsministeren stoppe sin ferie og finde en løsning på Sygeplejeskekonflikten - evt. kam mæglingsforslaget gøres til lov med en tilføjelse om at der SKAL kikkes på hvordan ligeløn kan blive indført i virkeligheden og ikke kun teoretisk - Hvor langt vil Statsministeren eller Folketinget lade konflikten løbe til skade for alle de syge og ældre - regningen bliver stor,

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger