Foto: Rudersdal Kommune
Foto: Rudersdal Kommune
18.08.2021 kl. 21.19

Kommune underkendt i bestyrelsesslagsmål

Rudersdal Kommune har ikke instruktionsbeføjelser overfor to bestyrelsesmedlemmer af bestyrelsen i Lions Park, har Ankestyrelsen slået fast.

”Mafialignende metoder”, ”pinlig forvaltning” og ”ulovligheder”. Beskyldningerne, som Lions Park Birkerød har sendt afsted mod Rudersdal Kommune, har været voldsomme. Omvendt har Rudersdal Kommune holdt fast i, at Lions Parks bestyrelse ikke er legitim og krævet, at de to bestyrelsesmedlemmer, som kommunalbestyrelsen selv har udpeget, skulle træde ud af bestyrelsen.

Nu har det kommunale tilsyn i Ankestyrelsen dog afgjort, at Rudersdal Kommune ikke har nogen instruktionsbeføjelser overfor de to bestyrelsesmedlemmer, som kommunalbestyrelsen har udpeget, og at kommunen derfor har handlet i strid med kommunestyrelsesloven.

Sidste år brød slagsmålet mellem Lions Park Birkerød og Rudersdal Kommune ud i lys lue i det lokale dagblad, Frederiksborg Amts Avis, da Lions Park Birkerød mente, at de var gået glip af et tocifret millionbeløb i driftstilskud fra kommunen. Det afviste Rudersdal Kommune, som omvendt mente, at den siddende bestyrelse i Lions Park Birkerød ikke var gyldig, da Lions Park Birkerød havde besluttet at nedlægge sig selv og overføre alle sine aktiviteter til søsterklubben i Søllerød. Senere besluttede Lions Club Birkerød sig dog for, at retten til at udpege bestyrelsesmedlemmer i Lions Club Birkerød skulle ligge hos søsterklubben i Hillerød i stedet for. Og det gjorde i kommunens øjne bestyrelsen illegitim. Samtidig havde kommunen mistanke om uregelmæssigheder i Lions Club Birkerøds økonomi.

Kommunen, med borgmester Jens Ive (V) i spidsen, opfordrede herefter de to kommunalt udpegede – og i øvrigt medlemmer af Venstre -  medlemmer af Lions Club-bestyrelsen til at trække sig fra bestyrelsen. Da de nægtede, mente kommunalbestyrelsen, at de to medlemmer havde udvist grov forsømmelighed ved ikke at følge instrukserne.

LÆS OGSÅ Budget har buffer for retssag

Det har Ankestyrelsen dog nu slået fast ikke er tilfældet.

– Henset til, at kommunen ikke havde hjemmel til at give de pågældende instruktioner, er det Ankestyrelsens vurdering, at de to medlemmer ikke har udvist grov forsømmelighed ved ikke at følge disse instrukser. På den baggrund er det vores vurdering, at der ikke på dette grundlag var hjemmel til at fritage bestyrelsesmedlemmerne for deres hverv, lyder det i Ankestyrelsens afgørelse.

Rudersdal Kommune har nu to måneder til at overveje og meddele, hvad Ankestyrelsens udtalelse giver anledning til. antj@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune underkendt i bestyrelsesslagsmål Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger