Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
17.08.2021 kl. 15.15

Politiet efterforsker DF-svindel

Østjyllands Politi har igangsat en efterforskning af byrådsmedlem Knud N. Mathiesen og Dansk Folkeparti i Aarhus for mulig svindel med partistøtte.

Østjyllands Politi har af egen drift indledt en undersøgelse af, om der er foregået noget kriminelt i forbindelse med Aarhus Kommunes udbetaling af partistøtte til Dansk Folkeparti i Aarhus.

Det bekræfter politiet over for Lokalavisen Aarhus.

Dermed kom politiet Aarhus Kommune i forkøbet. Mandag meddelte den ansvarlige rådmand, Rabih Azad-Ahmad (R), at han har bedt kommunens jurister om at vurdere hvorvidt der kan være grundlag for en politianmeldelse.

– Straks jeg hørte om sagen første gang, sendte jeg den videre til juristerne i Byrådsservice. Det er afgørende for mig, at vi behandler alle borgere ens, uanset om der er tale byrådsmedlemmer eller andre. Det er en alvorlig ting at melde en byrådskollega til politiet, og det er derfor afgørende, at beslutningen bliver truffet på baggrund af en juridisk vurdering, sagde han i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Byrådsmedlem udsat for groft dokumentfalsk

Sagens kerne er, at Dansk Folkeparti i Aarhus i 2018 fik udbetalt omkring 59.000 kroner i partistøtte fra kommunen, men først da Lokalavisen Aarhus omtalte sagen, valgte partiet at tilbagebetale de cirka 41.000 kroner, som partiet ikke havde brugt. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Politiet efterforsker DF-svindel Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger