Foto: Mads Brandsen/Danske Kommuner
Foto: Mads Brandsen/Danske Kommuner
17.08.2021 kl. 10.06

Lollands støtte til vandrerhjem var i strid med reglerne

Det var i strid med kommunalfuldmagten, da Lolland Kommune støttede opførelsen af et vandrerhjem. Det skyldtes, at standarden på vandrerhjemmet var for høj, konkluderer det kommunale tilsyn.

Da Maribo Hallerne for to år siden ville bygge et vandrerhjem, søgte hallerne byrådet om et tilskud på 400.000 kroner – og fik det efter en enig indstilling fra økonomiudvalget.

Men dermed overtrådte byrådet kommunalfuldmagtsreglerne, fastslår det kommunale tilsyn under Ankestyrelsen i en tilsynsudtalelse.

Tilsynet lægger vægt på den almindelige opfattelse af, at kommunerne ikke kan drive erhvervsvirksomhed.

En kommune kan for så vidt godt yde støtte til etablering og drift af et privatejet vandrerhjem, men ifølge en vejledende udtalelse fra Social- og Indenrigsministeriet i 2019 er det afgørende, at vandrerhjemmet ikke har en standard, der er sammenlignelig med standarden på billigere hoteller, kroer eller moteller.

LÆS OGSÅ Politikere under mistanke for læk: Nu går kommunaldirektør til politiet

På vandrerhjemmet i Maribo har alle hytterne eget bad og toilet. Tilsynet lægger derfor til grund, at standarden kan sammenlignes med andre overnatningsmuligheder, der udbydes af kommercielle aktører som hoteller, kroer eller moteller.

Lolland Kommune har nu to måneder til at svare på, hvad tilsynets udtalelse giver anledning til. mdbr@kl.dk

Emneord
Jura, Forvaltning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lollands støtte til vandrehjem var i strid med reglerne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger