Knud N. Mathiesen. Foto: Aarhus Kommune
Knud N. Mathiesen. Foto: Aarhus Kommune
16.08.2021 kl. 10.15

DF snød med kommunale partistøttemidler

Dansk Folkeparti i Aarhus har betalt kommunale partistøttemidler tilbage til Aarhus Kommune, efter partiet tilsyneladende har snydt med de kommunale kroner.

Det er kun få dage siden, Morten Messerschmidt, næstformand i Dansk Folkeparti, blev idømt seks måneders fængsel for svindel med EU-midler. Nu rammer en ny sag om snyd med støttemidler partiet, idet Lokalavisen Aarhus har afsløret, at Dansk Folkeparti i Aarhus tilsyneladende har forsøgt at snyde sig til kommunal partistøtte.

Ifølge det lokale medie reagerede Aarhus Kommune i startet af året, da kommunen fik et tip om, at DF Aarhus havde fået udbetalt for meget i partistøtte i 2018. Det viste sig, at DF ikke havde brugt så mange penge på partistøtte, som partiet ellers angav i 2019. Lokalavisen Aarhus fortæller, at DF Aarhus fik 59.000 kroner uberettiget, men at lokalformand og byrådsmedlem Knud N. Mathiesen fik det beløb nedsat til 17.900, da han forklarede, at en række reklamer i valgåret 2017 aldrig var blevet leveret til partiet. Derfor havde partiet indgået aftaler med reklamefirmaerne om, at man som kompensation fik reklamer året efter, forklarede Knud N. Mathiesen til Aarhus Kommune.

Sagen rullede først videre, da lokalavisen søgte aktindsigt i sagen. For da DF Aarhus blev underrettet om aktindsigten, reagerede partiet og kontaktede kommunen med ønske om at betale 41.000 kroner.

– Vi har gennemgået vores noter og regnskab, og efter der er søgt aktindsigt, mener vi, at sagen har taget en ny drejning, skrev Knud N. Mathiesen ifølge lokalavisen i en mail til kommunen.

LÆS OGSÅ Flere bryder med beredskabet
FOR ABONNENTER

Ingen politianmeldelse

Eksperter siger til lokalavisen, at sagen er alvorlig.

– Det er lige før, jeg vil sige, at kommunen er tvunget til at foretage en politianmeldelse. Så må politiet tage stilling til, om det skal strafforfølges, siger Roger Buch, kommunalforsker ved DMJX, til Lokalavisen Aarhus, mens juraprofessor Jørgen Albæk Jensen supplerer:

– Der har ikke været nogen sager overhovedet endnu af den art. Og jeg tænker også, at der skal rigtig meget til, før man vil tage den bestemmelse i partistøtteloven i brug. Politiet er forpligtet til at undersøge sagen, men mit gæt vil være, at man ikke vil gøre alverden ved det, når pengene er tilbagebetalt.

Aarhus Kommune afviser dog overfor lokalavisen, at DF Aarhus skal politianmeldes.

LÆS OGSÅ Vi står foran en velfærdsmassakre
FOR ABONNENTER

– De vælger at tilbagebetale, fordi de ikke vil have nogen usikkerhed. Det tager vi til efterretning og lukker den der. Det eneste håndtag, vi har, er jo at politianmelde, og der er vi slet ikke, siger kontorchef for Center for Økonomi og Personale i Aarhus Kommune, Alice Johnsen.

Lokalforeningen har ikke ønsket at kommentere sagen. antj@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: DF snød med kommunale partistøttemidler Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger