Pressefoto
Pressefoto
13.08.2021 kl. 12.53

Kristian Hegaard forlader Folketinget, men er fortsat tavs om sin byrådsplads

Torsdag aften skrev Kristian Hegaard (R) i et opslag på Facebook, at han udtræder af Folketinget som følge af grænseoverskridende adfærd fra hans side. Det står dog ikke klart, om han fortsætter som byrådsmedlem i Fredensborg Kommune.

Der er få, som ikke har erklæret sig overrasket, efter Kristian Hegaard (R) torsdag aften meldte ud på Facebook, at han udtræder af Folketinget.

– Jeg er netop blevet bibragt den information, at jeg ved festlig lejlighed i byen for nylig i en meget fuld tilstand, som jeg desværre intet husker fra, har udvist grænseoverskridende adfærd. Det er jeg simpelthen så ked af - for jeg har intet ønske om at overskride andres grænser, og jeg beklager dybt, skrev Kristian Hegaard på Facebook og fortsatte:

– Jeg har overtrådt de værdier, jeg selv står for. Derfor mener jeg ikke, jeg med troværdighed kan fortsætte i politik for nu og takker derfor af. Det har jeg netop meddelt den radikale folketingsgruppe.

Ifølge Kristian Hegaards opslag på Facebook er der tale om to sager, hvor han har udvist grænseoverskridende adfærd. Efter første hændelse fik han en advarsel af sin partiformand, Sofie Carsten Nielsen.

LÆS OGSÅ Borgmesterkandidat skal være folketingsvikar midt i valgkampen

Mens 30-årige Kristian Hegaard altså ikke fortsætter i Folketinget, er det imidlertid uklart, om han også giver afkald på sin plads i byrådet i Fredensborg Kommune, hvor han første gang blev valgt ind i 2009. Siden har han opnået genvalg i både 2013 og 2017, og mens han smagte på livet som folketingspolitiker i 2017, da han var suppleant for Martin Lidegaard (R), var det først i 2019, at han for første gang blev valgt til Folketinget i Frederikssundkredsen.

Lars Simonsen, der er gruppeformand for Radikale Venstre i Fredensborg, har ingen kommentarer til, om Kristian Hegaard fortsætter som kommunalpolitiker, siger han til Danske Kommuner.

På Facebook får Kristian Hegaard dog støtte fra en række byrådskollegaer. Ud af de over 5000 kommentarer til hans opsigtsvækkende opslag, er flere af dem fra politiske kollegaer i Fredensborg, og blandt andre byrådskollegaen Bo Hilsted (S) skriver, at han finder det unødvendigt, at Kristian Hegaard forlader politik. Carsten Bo Nielsen (V), der ligeledes sidder i byrådet, skriver opmuntrende, at selvom Kristian Hegaard ikke kan fortsætte lige nu, er det ikke ensbetydende med, at han ikke kan vende tilbage.

– Tag en pause så vælgerne kan se, at du personligt har taget konsekvensen af det, lyder det.

LÆS OGSÅ Borgmester trækker sig som spidskandidat

Pilen peger nu på Christina Thorholm (R), som er byrådsmedlem i Hillerød. Hun er nemlig Radikale Venstres førstesuppleant i Nordsjællands Storkreds og står derfor først for at overtage Kristian Hegaards plads i Folketinget. Det har dog ikke været muligt at få en kommentar fra Christian Thorholm og dermed få be- eller afkræftet, om Hillerød-politikeren vil takke ja til pladsen. Det har heller ikke været muligt for Danske Kommuner at træffe Kristian Hegaard for en kommentar. marp@kl.dk, antj@kl.dk, mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kristian Hegaard forlader Folketinget, men er fortsat tavs om sin byrådsplads Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger