Grete Christensen og Michael Ziegler (K) efter statusmødet i KL-huset. Foto: Anna Törnqvist Jensen
Grete Christensen og Michael Ziegler (K) efter statusmødet i KL-huset. Foto: Anna Törnqvist Jensen
12.08.2021 kl. 13.35

KL efter møde med sygeplejersker: Vi står et svært sted

Dansk Sygeplejeråd og KL har onsdag morgen holdt statusmøde i forbindelse med sygeplejerskestrejken. Dansk Sygeplejeråd har tidligere varslet, at strejken i kommunerne vil blive udvidet den 31. august.

Mens en hob af medlemmer fra Dansk Sygeplejeråd (DSR) iklædt røde t-shirts og udstyret med fløjter havde taget opstilling foran KL-huset på Islands Brygge, satte Michael Ziegler (K), formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg, og Grete Christensen, formand for DSR, sig onsdag morgen sammen og holdt et statusmøde om den lønkonflikt, som lige nu har fået Dansk Sygeplejeråd til at udtage stadigt flere sygeplejersker til strejke.

Og selvom mødet var uden egentlige resultater, og der blev krydset klinger, var det et respektfuldt møde.

– Vi står jo stadig et svært sted. Sygeplejerskerne rejser et krav, som vi som udgangspunkt ikke kan indfri, fordi vores billede af situationen er, at vi har lavet aftaler med 95% af vores medarbejdere, som er stemt hjem, og vi har to gange også lavet aftaler med sygeplejerskerne, som desværre ikke er stemt hjem. Men vores udgangspunkt er, at det er de rigtige aftaler, vi fik lavet, og så er det selvfølgelig ærgerligt, at det ikke kunne bære en afstemning hos sygeplejerskerne, siger Michael Ziegler til Danske Kommuner med henvisning til, at kun DSR stemte nej til aftalen efter overenskomstforhandlingerne tidligere på året.

Foto: Martin Pedersen

Sygeplejerskerne var mødt talstærkt op foran KL onsdag morgen.

Der er på nuværende tidspunkt sygeplejerskestrejke i 11 af landets kommuner, og DSR har varslet, at strejken udvides med yderligere én kommune den 25. august og 12 kommuner med 31. august.

LÆS OGSÅ Ny overenskomstaftale med lægerne har fokus på ulighed i sundhed

– Der er nogle kommuner, der er udtaget til strejke, og i de kommuner bruger vi rigtig meget energi på at få aftalt nogle gode nødberedskaber, så borgernes liv og førlighed ikke kommer i fare. Men det er klart, at der jo ikke kan være strejkende sygeplejersker, som ikke møder op på arbejde, og så får man det samme serviceniveau som hidtil. Det kan selvfølgelig ikke lade sig gøre, så det har en betydning for den vare, vi leverer til borgerne, siger Michael Ziegler til Danske Kommuner og tilføjer, at KL helst ser konflikten overstået hurtigst muligt.

Michael Ziegler understreger, at KL følger situationen dagligt, og at de også gerne tager nye samtaler med sygeplejerskerne for at afsøge mulighederne.

Grete Christensen fortalte til den fremmødte presse efter mødet, at der nu skal evalueres på situationen, men det ser svært ud at finde frem til en fælles løsning.

– Der er en meget stærk vilje til, at der skal komme noget ud af det her, så medlemmerne er fuldstændig klar på den strejke, der er i gang, og vi har også styr på økonomien, siger hun.

LÆS OGSÅ Regeringen vil gribe ind i sygeplejekonflikt

Danske Regioner holdt ligeledes statusmøde med DSR tirsdag. marp@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL efter møde med sygeplejersker: Vi står et svært sted Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger