Veganerpartiets nyeste valgforbund er i Greve, hvor partiet er gået sammen med Enhedslisten, Radikale Venstre og SF. Fra venstre ses Mehmet Zeki Dogru (EL), Jill Wortziger (G), Lars Bjarne Nielsen (R) og Linda R. Heegaard (SF). Pressefoto
Veganerpartiets nyeste valgforbund er i Greve, hvor partiet er gået sammen med Enhedslisten, Radikale Venstre og SF. Fra venstre ses Mehmet Zeki Dogru (EL), Jill Wortziger (G), Lars Bjarne Nielsen (R) og Linda R. Heegaard (SF). Pressefoto
11.08.2021 kl. 10.32

Veganerpartiet ruster sig til sit første kommunalvalg

For første gang kan man i en række kommuner stemme på Veganerpartiet ved det kommende kommunalvalg, og flere steder er partiet gået ind i rød-grønne valgforbund.

Flere lokallister må finde sig et nyt partibogstav ved det kommende kommunalvalg, for her vil partibogstavet G nemlig være optaget af Veganerpartiet, som for første gang kæmper om vælgernes gunst. Af partiets hjemmeside fremgår det, at partiet foreløbig har kandidater i 15 kommuner rundt om i landet, dog endnu ingen i hverken Nordsjælland eller Sydjylland.

Partiet, der med egne ord er funderet i, at alle arter har lige rettigheder med mennesker til at leve et liv i frihed, har også taget hul på at danne valgforbund i nogle af landets kommuner. I Bornholms Regionskommune er Veganerpartiet i valgforbund med SF, Enhedslisten og Alternativet, mens partiet i Odense har slået pjalterne sammen med Enhedslisten og Alternativet.

Her har Veganerpartiet kandidater

København, Frederiksberg, Albertslund, Ballerup, Hvidovre, Odense, Aarhus, Randers, Thisted, Brønderslev, Bornholm, Greve, Slagelse, Næstved, Ringkøbing-Skjern.

Senest er Veganerpartiet, Enhedslisten, Radikale Venstre og SF i Greve blevet enige om at gå sammen i valgforbund. Og her er Veganerpartiets mærkesag ved det kommende valg helt klar:

– Min kernemærkesag i dette valgforbund er, at vi i kommunen skal have mere plantebaseret mad i alle offentlige institutioner og på alle offentlige arbejdspladser. Det er et krav for mig, at vi fokuserer på det og indfører det gennem dette valgforbund. For det er nødvendigt at stoppe med at udnytte levende, sansende væsner. Og serverer Greve Kommune fremover velsmagende, plantebaseret mad for sine ansatte er det i høj grad også godt for vores klima og folkesundhed. Vi må gå foran på disse områder, siger Jill Wortziger, Veganerpartiets spidskandidat i Greve, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Mangeårig Venstrepolitiker smidt ud af sin gruppe: Det er meget ubehageligt

Derudover fremgår det, at de fire partier sammen vil kæmpe for mere direkte demokrati, etablere mere natur og forbedre kommunens miljømæssige og retssikkerhedsmæssige mangfoldighed. antj@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Veganerpartiet ruster sig til første kommunalvalg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger