Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
10.08.2021 kl. 13.10

Fem kommuner dropper coronatest på skolen

Der er landet rundt stadig en opfordring til, at skoleelever over 12 år, der ikke er vaccineret, bliver testet to gange om ugen. Det har indtil nu været muligt at blive testet på skolen i hele landet, men det får nogle elever nu ikke længere muligheden for.

De danske børn er atter startet i skole igen efter sommerferien. Men nu bliver det i nogle kommuner ikke muligt for børnene at blive testet på skolen, som det hidtil har været tilfældet i hele landet. Det skriver DR.

I en rundtspørge blandt 56 kommuner foretaget af DR meddeler fem kommuner, at de ikke længere vil tilbyde børnene at blive testet på skolen. Det gør de samtidig med, at der stadig er en ’kraftig opfordring’ til, at alle børn over 12 år skal testes to gange om ugen, hvis de ikke er vaccineret. I februar blev der lavet en aftale mellem regeringen og KL om, at kommunerne skulle have mulighed for kviktest på skolen eller i forbindelse med skolen, så elever i 5.-9. klasse kunne testes to gange om ugen.

En af de kommuner, der har droppet kviktestkapacitet på skolen efter sommerferien, er Slagelse. Det betyder, at en hel del elever skal transporteres langt for at få de to test om ugen.

Skolechef i Slagelse Kommune, Dorte Christiansen, fortæller til DR, at de i kommunen har vurderet, at muligheden for fortsat at teste på skolerne ikke er der længere.

LÆS OGSÅ KL vil have kortere isolationsperiode

– Det er et enormt ressourcetræk at skulle teste. Det kan vi ikke fortsætte. Vi skal anvende vores ressourcer rimeligt.

Hun understreger dog samtidig, at man følger incidenstallene tæt, og at man er klar til at reagere, hvis der skulle ske en voldsom udvikling.

DR fortæller, at man i Thisted har valgt stadig at teste nogle af kommunens elever på skolerne. Det vil de gøre på de skoler, hvor eleverne ikke er umiddelbart tæt på et testcenter. marp@kl.dk

Emneord
COVID19, Skoler

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fem kommuner dropper coronatest på skolen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger