Foto: Dragør Kommune
Foto: Dragør Kommune
06.08.2021 kl. 13.07

Dragør går med hatten i hånden til staten

Dragør Kommune søger om særligt tilskud hos staten, da kommunen er ramt af høj corona-ledighed og et stigende antal ældre, som udfordrer kommunens økonomi.

På et ekstraordinært møde torsdag besluttede kommunalbestyrelsen i Dragør i enighed at søge hjælp i den statslige pulje, der er afsat til at hjælpe vanskeligt stillede kommuner. I dagsordenen til det ekstraordinære kommunalbestyrelsesmøde fremgår det, at Dragør Kommune vil søge om særtilskud fra puljen med henvisning til udfordringerne på beskæftigelsesområdet. Det skyldes, at corona-ledigheden er særligt udfordrende i kommunen, fordi mange af kommunens borgere har været ansat i lufthavnen, og samtidig stiger antallet af ældre borgere.

– Vi skal betale ledighedsydelser til et stort antal mennesker, og vi får færre penge ind i skat. Samtidig giver det stigende antal ældre os en række økonomiske udfordringer, siger borgmester Helle Barth (V) til TV2 Lorry.

Den statslige pulje giver i år finansiel hjælp til i alt 18 kommuner, der har søgt om det, og Dragør håber nu at få hjælp fra 2022. Over for TV 2 Lorry forklarer Helle Barth, at Dragør Kommune ikke har sat beløb på, hvor meget økonomisk hjælp de ønsker. antj@kl.dk

Emneord
Byråd, COVID19, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Dragør går med hatten i hånden til staten Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger