Jørgen Ahlquist (S). Pressefoto
Jørgen Ahlquist (S). Pressefoto
04.08.2021 kl. 12.46

Gruppeformand undsiger partifælle i EfB-sag

Socialdemokratiets gruppeformand i Esbjerg, Jørgen Ahlquist, trækker i bremsen, efter partiets økonomiudvalgsmedlem Karen Sandrini meldte ud, at hun ville have kommunens sponsorat til den konfliktramte fodboldklub EfB drøftet i økonomiudvalget. Men politikerne skal slet ikke blande sig i klubbens interne forhold, lyder det fra Jørgen Ahlquist.

Den interne ballade i fodboldklubben EfB fører nu også til interne uenigheder i byrådet i Esbjerg. For Socialdemokratiets medlem af økonomiudvalget, Karen Sandrini, var tilsyneladende en omgang for tidligt ude, da hun tirsdag sagde, at hun vil have kommunens sponsorat til klubben drøftet i økonomiudvalget. Det sker i kølvandet på, at fodboldklubbens spillere har sendt et åbent brev til klubbens ledelse, hvor de udtrykker stærk mistillid til cheftræneren og kritiserer arbejdsmiljøet i klubben.

– Selvfølgelig skal elitefodboldspillere på så højt plan trænes hårdt, men hvis man ikke møder spillerne i øjenhøjde, lytter til dem og giver dem de arbejdsvilkår, de fortjener, så skal vi ikke sponsorere dem. Jeg står 100 procent bag spillerne i den her sag, lød det tirsdag fra Karen Sandrini til Danske Kommuner.

Men nu underkender Socialdemokratiets gruppeformand, Jørgen Ahlquist, Karen Sandrinis udmelding. Ifølge Jydske Vestkysten har Karen Sandrini således ingen opbakning fra sin gruppeformand til at rejse en politisk sag om balladen i fodboldklubben.

– Det er bedrøveligt at læse de her ting om EfB, som det ville være at skulle læse om enhver anden klub eller forening i den situation. Men politisk skal vi ikke ind og blande os, når klubbens ledelse, Arbejdstilsynet, Spillerforeningen og andre gode kræfter arbejder med at håndtere sagen. Jeg har ligesom de fleste andre informationer fra medierne, men ingen ved, om det er det fulde billede, siger Jørgen Ahlquist til Jydske Vestkysten.

LÆS OGSÅ Arbejdsmiljø i fodboldklub bliver en politisk sag

Han understreger over for avisen, at politikerne i byrådet skal være de sidste til at blande sig i interne ledelses- og arbejdsforhold, når der endnu ikke er fuld klarhed over sagen. Borgmester Jesper Frost (V) har ligeledes pointeret, at kommunen ikke har planer om at blande sig i klubbens interne forhold, og at han har en forventning om, at klubben håndterer udfordringerne. antj@kl.dk

Emneord
Idræt, Branding, Byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Gruppeformand undsiger partifælle i EfB-sag Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger