Her ses de to EfB-spillere Nicklas Strunck (nr. 19) Lasha Parunashvili (nr. 6). Foto: EfB
Her ses de to EfB-spillere Nicklas Strunck (nr. 19) Lasha Parunashvili (nr. 6). Foto: EfB
03.08.2021 kl. 12.55

Arbejdsmiljø i fodboldklub bliver en politisk sag

Efter at spillerne ved EfB har sendt et åbent brev til klubbens ledelse, hvor de udtrykker stærk mistillid til cheftræneren og kritiserer arbejdsmiljøet i klubben, vil økonomiudvalgsmedlem Karen Sandrini (S) have kommunens sponsorat til klubben drøftet i økonomiudvalget.

1. divisionsklubben Esbjerg fB har i de seneste uger været i vælten efter historier om cheftræneren, Peter Hyballa, og hans hårde metoder på og uden for fodboldbanen.

Det mundede i sidste uge ud i et åbent brev fra fodboldspillerne til Esbjerg fB’s ledelse. I brevet udtrykte de stærk mistillid til træneren, og spillerne beretter om at Peter Hyballa hverken har ”de fornødne faglige eller menneskelige egenskaber til at lede spillertruppen.”

Spillerne beskriver derudover, at der dagligt opleves trusler om fyringer, hånende, sexistiske og ydmygende bemærkninger og mobning. I brevet beskrives blandt andet, hvordan Peter Hyballa har fløjtet en spiller direkte ind i øret, og at han ved flere lejligheder har kaldt en spiller tyk.

De udtrykker frustrationer over, at de ikke er blevet hørt af ledelsen, når de har prøvet at råbe op om problemerne på banen og i omklædningsrummet. Det skriver TV2 Sporten, der er i besiddelse af det åbne brev.

LÆS OGSÅ Gruppeformand undsiger partifælle i EfB-sag

Derfor vil byrådsmedlem Karen Sandrini (S) nu have taget fodboldklubbens arbejdsvilkår i økonomiudvalget, fordi kommunen sponsorerer EfB med en halv million kroner om året.

– Vi markedsfører os igennem EfB og vi skal sætte krav til klubben og dens ageren. Der skal være nogle arbejdsvilkår, vi kan se os i, og som vi kan lægge navn til. Sådan er det bare ikke nu,” siger Karen Sandrini (S) til Danske Kommuner.

Det netop dette sponsorat, hun vil have behandlet i økonomiudvalget. Hun mener ikke, at kommunen skal forbindes med klubben, hvis den ikke respekterer sine spillere.

– Selvfølgelig skal elitefodboldspillere på så højt plan trænes hårdt, men hvis man ikke møder spillerne i øjenhøjde, lytter til dem og giver dem de arbejdsvilkår, de fortjener, så skal vi ikke sponsorere dem. Jeg står 100 procent bag spillerne i den her sag, siger hun.

TV SYD skriver mandag, at klubbens direktør, Brian Bo Knudsen, anerkender, at der er problemer i klubben. Spillerne er gået ud af anonymiteten, og EfB arbejder med eksterne rådgivere for at løse sagen.

Karen Sandrini fra Socialdemokratiet vil ikke blande sig i klubben og dens virke generelt, men udelukkende trække det sponsorat, som kommunen giver til klubben, hvis ikke arbejdsvilkårene ændrer sig i den nærmeste fremtid.

– Nu ser vi, hvad det bliver til, og hvad undersøgelserne ender med. Hvis kulturen ændrer sig, er det selvfølgelig en helt anden sag, siger Karen Sandrini (S). marp@kl.dk

Emneord
Idræt, Branding, Byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Arbejdsmiljø i fodboldklub bliver en politisk sag Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger