Regeringen lægger blandt andet op til, at reglerne for, hvornår skoler kan åbne igen, lempes. Foto: Colourbox
Regeringen lægger blandt andet op til, at reglerne for, hvornår skoler kan åbne igen, lempes. Foto: Colourbox
01.01.0001

Regeringen vil lempe på reglerne om automatisk nedlukning

Regeringen vil hæve grænsen for, hvornår et sogn skal lukkes ned, viser et forslag, som DR er kommet i besiddelse af.

I dag skal Folketingets Epidemiudvalg diskutere reglerne for automatisk nedlukning, og en skriftlig fremsættelse fra Børne- og Undervisningsministeriet, DR er kommet i besiddelse af, tyder på, at regeringen er klar til at lempe på reglerne.

I dag lukkes et sogn automatisk ned, hvis der er flere end 400 smittede per 100.000 indbyggere i sognet den seneste uge, men den regel foreslås hævet til 500 personer. Samtidig vil regeringen hæve positivprocenten til minimum 2,5, før der automatisk lukkes ned, fremfor 2, som reglerne er i dag.

Samtidig foreslår regeringen også, at når et sogn kommer under niveau på mindst ét parameter, skal det fremover være muligt at ophæve påbuddet på bestemte skoler og institutioner, hvor man for eksempel efter en intensiveret testindsats ikke har fundet smitte. Der lægges op til, at konkrete skoler kan åbne igen, hvis Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at en konkret skole eller institution ikke udgør en ”nærliggende smittefare”, skriver DR. Lempelserne er ifølge DR blåstemplet af Epidemikommissionen.

Regeringen foreslår desuden, at kommuner får mulighed for selektiv genåbning efter samme procedure som for sogne, hvis skoler og institutioner ikke vurderes at være i nærliggende smittefare. Derudover hæves grænsen for, hvornår skoler med mere skal lukke ned også fra 200 smittede per 100.000 borgere til 250 smittede. Endelig skal skoler og institutioner i sogne eller kommuner, der har været omfattet af automatisk lukning i flere end to uger inden for den seneste måned, også kunne gennemføre undervisning under særlige forhold som ved begrænset fremmøde og daglige test af eleverne.

LÆS OGSÅ KL vil have kortere isolationsperiode

Allerede inden Epidemiudvalgets møde i dag klokken 14 bliver regeringens forslag vel modtaget. Til DR siger Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, at den foreslåede model er et skridt i den rigtige retning.

– Jeg vil godt kvittere for, at regeringen bevæger sig i den rigtige retning, men vi synes ikke, man kommer langt nok. Vi synes, det er noget mærkeligt noget, at skoler skal lukke ned, selvom der ikke er konstateret smitte, siger han. antj@kl.dk

Emneord
COVID19

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Regeringen vil lempe på reglerne om automatisk nedlukning Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger