Albertslund Kommune vil heller ikke købe ind hos Nemlig.com længere. Foto: Nemlig.com
Albertslund Kommune vil heller ikke købe ind hos Nemlig.com længere. Foto: Nemlig.com
28.04.2021 kl. 09.37

Albertslund dropper Nemlig.com

I Albertslund er indkøb hos Nemlig.com indstillet på grund af virksomhedens arbejdsforhold, som kommunen ikke mener er forenelige med kommunens indkøbspolitik.

Albertslund Kommune slutter sig nu til rækken af kommuner, som genovervejer deres indkøb hos Nemlig.com. Albertslund har nemlig besluttet at indstille indkøb hos Nemlig.com, fordi kommunen mener, at de arbejdsforhold, der på det seneste er blevet afsløret hos den online varehandel, er uforenelige med kommunens indkøbspolitik. Det skriver Albertslund Kommune i en pressemeddelelse.

– Den seneste tid er det kommet frem, at ansatte i Nemlig.com arbejder under arbejdsforhold, som er uforenelige med kommunens indkøbspolitik. Kommunen har i indkøbspolitikken mål om at undgå social dumping og anvender sociale klausuler, der forpligter selskaberne til at respektere en række overenskomster samt arbejdsmiljøregler. Med den nuværende viden vurderes det umiddelbart, at Nemlig.com ikke lever op til kravene i kommunens indkøbspolitik, skriver Albertslund Kommune i pressemeddelelsen.

Kommunen understreger, at man ikke har en indkøbsaftale eller kontrakt med Nemlig.com, og det betyder, at kommunens indkøbere frit kan vælge at købe ind andre steder.

– De, der køber ind i kommunen, og som har haft brugt Nemlig.com, må nu bruge andre leverandører, slår kommunen fast.

LÆS OGSÅ København afslører lønsnyd hos Intervare

Anderledes forholder det sig dog med selskabet Intervare A/S, som ejer Nemlig.com. Albertslund har nemlig en igangværende kontrakt med Intervare A/S, som er en af to leverandører af indkøbsordning til hjemmeboende borgere.

– Da der for nuværende ikke foreligger et kontraktuelt grundlag for at træde ud af denne kontrakt, fortsættes samarbejdet med Intervare omkring det indtil videre, konkluderer Albertslund Kommune.

Odense Kommune har allerede bedt en række af sine afdelinger og institutioner om at stoppe med at handle hos Nemlig.com, og derudover har Københavns Kommune iværksat en kontrol med arbejdsvilkårene i Intervare. Den kontrol afventer blandt andre Frederiksberg, Hillerød, Roskilde og Fredericia kommuner resultatet af, inden de selv tager stilling til, om de vil fortsætte samarbejdet med Intervare.

Nemlig.coms direktør Stefan Plenge har afvist historierne om dårligt arbejdsmiljø og understreget, at han ikke kan genkende det billede, der bliver tegnet af hans virksomhed. antj@kl.dk

LÆS OGSÅ Odense dropper samarbejde med Nemlig.com

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Albertslund dropper Nemlig.com Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger