Byrådet i Odder bliver fra næste år til en kommunalbestyrelse. Foto: Odder Kommune
Byrådet i Odder bliver fra næste år til en kommunalbestyrelse. Foto: Odder Kommune
23.04.2021 kl. 10.41

Odder får en kommunalbestyrelse

Et enigt byråd i Odder har besluttet, at byrådet i næste valgperiode skifter navn til kommunalbestyrelse.

Fra næste år har Odder Kommune ikke længere et byråd, men derimod en kommunalbestyrelse. Et enigt byråd har nemlig besluttet, at kommunen fra næste valgperiode skal bruge betegnelsen kommunalbestyrelse.

Det er Enhedslisten, som har bragt forslaget om en navneændring på banen ud fra et ønske om, at Odder by ikke skal have særstatus i kommunen.

– Vi arbejder for sammenhængskraft i hele kommunen og for den gode balance mellem Odder og de øvrige mindre byer samt balancen mellem by og land. Det gør alle i Odder byråd. Derfor giver det signalforvirring, når bestyrelsen for kommunen konsekvent betegnes som Odder byråd. Det går igen i styrelsesvedtægten for Odder kommune og forretningsordenen, ligesom det går igen i kommunens kommunikation. Det giver det fejlagtige indtryk, at Odder by har en særstatus, og ”byrådet” har en særlig rolle i forhold til Odder by fremfor de øvrige mindre byer, lyder Enhedslistens motivation for navneskiftet, som er blevet vedtaget enstemmigt i byrådet.

Odder Kommune er ikke den eneste, som på den seneste har besluttet at ændre navn fra byråd til kommunalbestyrelse. I marts var det Sorø Kommune, der fik en kommunalbestyrelse, og for nylig besluttede et flertal i Haderslev også at ændre navn til kommunalbestyrelse. Begge kommuner har brugt samme argumentation som i Odder: En kommunalbestyrelse er et mere favnende begreb for hele kommunen fremfor ordet byråd. antj@kl.dk

LÆS OGSÅ KL til minister: Genindfør de virtuelle byrådsmøder

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Odder får en kommunalbestyrelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger