Bergen vil nu have flere veje opkaldt efter kvinder. Foto: Colourbox
Bergen vil nu have flere veje opkaldt efter kvinder. Foto: Colourbox
22.04.2021 kl. 11.57

Bystyre stopper med at opkalde veje efter mænd

Alt for mange veje i Bergen er opkaldt efter mænd, mener det rødgrønne flertal i kommunen, som nu vil indføre ligestilling når det kommer til vejnavnene. Borgerlige kalder det galskab.

Herhjemme vakte det i november debat, da KV-kandidaten Kirsten Lee (R) foreslog, at Frederiksberg Kommune skulle opkalde lige så mange gader efter kvinder som efter mænd.

Den debat verserer også i Norge, hvor det rød-grønne bystyre i storbyen Bergen nu sætter handling bag tankerne. Med en ny vedtagelse vil kommunen lade være med at opkalde nye veje efter mænd indtil der er lige mange veje, der er opkaldt efter kvinder og mænd, skriver den norske avis Dagbladet.

– Det er meget vigtigt. I dag er der en enorm skævhed i bybilledet. Jeg har talt mig frem til, at omkring ni ud af 10 gader, der er opkaldt efter en person, er opkald efter mænd, siger Katrine Nødtvedt (Miljøpartiet De Grønne), rådmand for kultur, mangfoldighed og ligestilling i Bergen, til avisen.

Ved at opkalde flere navne efter kvinder håber hun at vise unge piger, at de kan have de samme drømme som drenge, og at de føler, de kan indfri dem. Beslutningen vil blive truffet i økonomiudvalget torsdag i næste uge og kommer ikke op i byrådssalen.

LÆS OGSÅ Borgmestre jubler over smuldrende Ring 5-projekt
FOR ABONNENTER

Det ville nok også slå gnister, hvis den gjorde. I hvert fald afføder Bergens initiativ stærke reaktioner landspolitisk. Næstformanden for Fremskrittspartiet Sylvi Listhaug siger til Dagbladet, at det er udtryk for ”galskab og misforstået ligestilling”, og en af hendes kolleger har stillet et spørgsmål til kultur- og ligestillingsministeren for at høre, om ikke der er tale om systematisk og ulovlig diskrimination af mænd. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Bystyre stopper med at opkalde veje efter mænd Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger