Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
21.04.2021 kl. 12.54

Borgmester og topledelse i coronaisolation

Flere topchefer og byrådsmedlemmer i Hedensted, heriblandt borgmester Kasper Glyngø (S) og kommunaldirektør Steinar Eggen Kristensen, er i disse dage i selvisolation efter at have deltaget i et møde med en deltager, som er smittet med corona.

Et møde i Hedensted fredag har fået store konsekvenser for flere byrådsmedlemmer og kommunale topchefer. En række af kommunens øverste chefer, heriblandt kommunaldirektør Steinar Eggen Kristensen, borgmester Kasper Glyngø (S) og yderligere seks byrådsmedlemmer har nemlig været i selvisolation siden lørdag, hvor en deltager til mødet blev syg og senere testet positiv for COVID-19.

– Det er heldigvis ikke sådan, at alle er lagt ned. Der er ingen – heller ikke mig selv – der har det dårligt, men det er reglen om nære kontakter, der træder i kraft, og derfor tager vi os vores forholdsregler, siger Kasper Glyngø til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner, mens han onsdag afventer svar fra en PCR-test.

Tidligst onsdag – afhængigt af de enkelte testsvar – vil både chefer og byrådsmedlemmer kunne vende tilbage til arbejdet som vanligt. Kasper Glyngø understreger, at Hedensted Kommune ligesom alle andre steder i landet i stor stil har holdt videomøder. Men fredagens møde gav bedst mening at holde fysisk.

– Jeg synes, vi tog os alle forholdsregler, og vi var i den store byrådssal, hvor vi overholdt afstandsreglerne. Det her møde var svært at gennemføre online, fordi der var nogle forskellige ting, vi skulle lave, som vi ikke kunne gøre på video, men ellers har vi holdt ufatteligt mange onlinemøder, og det her er jo et godt eksempel på, at det har været klogt at holde sig til den strategi, siger Kasper Glyngø og tilføjer, at han med det samme var klar over, at mødedeltagerne skulle tage sig deres forholdsregler, da en af deltagerne viste sig at være smittet.

LÆS OGSÅ KL til minister: Genindfør de virtuelle byrådsmøder

– Først og fremmest synes jeg jo, det er synd for vedkommende, der er blevet smittet. Dernæst var jeg godt klar over, hvad klokken havde slået, og jeg bakker op om og følger reglerne, så vi kan få smittekæderne stoppet, siger han.

Hedensted kæmper i det hele taget en brav kamp for at få smittetallene ned i disse dage. Hvirring Sogn, der ligger inden for Hedensteds kommunegrænser, er blevet lukket ned på grund af et større smitteudbrud, og på få dage er det såkaldte testkorrigerede incidenstal steget fra 30 til 138, svarende til 95 nysmittede, skriver Horsens Folkeblad. Kasper Glyngø tror dog på, det kan lykkes at få brudt smittekæderne.

– Når jeg taler med borgere fra Hvirring Sogn, er de lige så trætte af det som alle os andre, og de er jo helt med på, hvad det er for nogle greb, vi nu skal til at bruge. Vi skal huske at følge de anbefalinger, vi alle sammen kender, og så skal vi os teste i større omfang. Derfor har vi også skruet op for testkapaciteten i det område. Jeg tror på, at vi ret hurtigt får knækket den kurve, siger borgmesteren. antj@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester og topledelse i coronaisolation Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger