Vi har holdt fast i, at sammenholdet mellem FOAs fire sektorer også skulle bruges til solidarisk at løfte de faggrupper, der let bliver overset, siger forbundsformand Mona Striib. Foto FOA
Vi har holdt fast i, at sammenholdet mellem FOAs fire sektorer også skulle bruges til solidarisk at løfte de faggrupper, der let bliver overset, siger forbundsformand Mona Striib. Foto FOA
19.04.2021 kl. 13.12

FOAs medlemmer har sagt ja til ny overenskomst

FOA har stemt ja til de nye overenskomster, der giver en kommunalt ansat SOSU-assistent 2.000 kroner mere i løn om måneden. 75,5 procent stemte for, mens 24,5 procent har stemt mod. Stemmeprocenten lå samlet set på 55,5 procent.

FOA-medlemmerne har stemt om den nye treårige overenskomstaftale. Stemmeprocenten lå samlet set på 55,5 procent. Et stort flertal på 75,5 procent stemte ja, mens 24,5 procent stemte nej. Forbundsformand Mona Striib er tilfreds med resultatet:

– Medlemmerne har talt. Jeg er glad og stolt over deres opbakning til de resultater, vi har forhandlet hjem. FOA kæmper altid for, at vores medlemmer har de bedst mulige forhold ude på arbejdspladserne. Når særligt FOAs forhandlinger trak ud, var det, fordi vi holdt stædigt fast i vores krav om at sikre de bedst mulige overenskomster for vores medlemmer, siger Mona Striib.

– Medlemmernes ja er en anerkendelse af, at det på trods af et svært udgangspunkt og en stram lønramme er lykkes at forhandle resultater hjem, der på en række områder forbedrer og udbygger medlemmers muligheder og faglighed på de offentlige arbejdspladser, siger hun.

2000 kroner mere i løn

De generelle lønstigninger er 5,02 procent over de næste tre år på det kommunale og regionale område. Oveni kommer nu udmøntningen af de forskellige puljer – blandt andet lavtløns- og ligelønspulje (KL) samt organisationsmidlerne og pensionskarens.

LÆS OGSÅ Løn og arbejdsvilkår kan trænge til et løft
FOR ABONNENTER

Lønstigningerne er forskellige fra faggruppe til faggruppe, men vil for eksempel betyde, at en kommunalt ansat social- og sundhedsassistent med fem års erfaring kan forvente at få 2.127 kroner mere om måneden i løn og pension, når den fulde virkning er indtrådt – svarende til godt 25.600 kroner årligt om tre år (før skat).

En kommunalt ansat dagplejer med fire års erfaring kan eksempelvis forvente 1.898 kroner mere om måneden i løn og pension, når den fulde virkning er indtrådt – svarende til knap 23.000 kroner årligt om tre år før skat.

Udgangspunktet for forhandlingerne var denne gang et smalt, rammesættende forlig på statens område og den økonomiske usikkerhed, som corona-krisen har medført. Derfor har der gennem forhandlingerne ligget en stor opgave i at søge nye veje til gavn for medlemmerne.

– Vi har holdt fast i, at sammenholdet mellem FOAs fire sektorer også skulle bruges til solidarisk at løfte de faggrupper, der let bliver overset. Jeg er stolt af at være formand for et FOA, der skaber resultater for medlemmerne på trods af et meget svært økonomisk udgangspunkt, siger Mona Striib.

LÆS OGSÅ Mæglingsforslag afblæser sygeplejerskestrejken

Hun understreger, at det er vigtigt at følge de mange overenskomstprojekter tæt. Samtidig peger forbundsformanden på, at der i den kommende overenskomstperiode skal tages fat på løndannelsen i det offentlige.

– Der er rigtig mange medlemmer, der er både vrede og frustrerede over, at vi ikke på tværs af de faglige organisationer kan blive enige om, at forhandling af generelle lønstigninger i procenter skal laves om. Det er stadig en vigtig kamp, mener Mona Striib.

Godt 145.000 FOA-medlemmer havde mulighed for at stemme. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: FOAs medlemmer har sagt ja til ny overenskomst Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger