Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
13.04.2021 kl. 12.59

Borgmester om manglende motorvej i udspil: Virker som en nedprioritering af Midtjylland

Ikast-Brandes borgmester, Ib Lauritsen (V), kritiserer i brev til transportministeren regeringens nye transportudspil for at nedprioritere Midtjylland og områdets virksomheder, der "udgør fundamentet i produktionsdanmark", som han skriver.

Regeringens infrastrukturplan, der er et forslag til nye veje, jernbaner og anden infrastruktur for 160 milliarder kroner, har fået så lunken en modtagelse i Midtjylland, at Ikast-Brandes borgmester, Ib Lauritsen (V), har set sig kaldet til at forfatte et brev til transportministeren, hvor han udtrykker sin misfornøjethed med udspillet.

Der mangler nemlig et, for ham, vigtigt element i udspillet.

– Det er med stor undren, at jeg kan konstatere, at der ikke er blevet plads til den ny Midtjyske motorvej i det offentliggjorte regeringsforslag til infrastrukturinvesteringer frem mod 2035, skriver han og fortsætter:

– Jeg har noteret mig, at ministeren er citeret for at udtale, at der ikke er nogen god samfundsøkonomisk forretning i en ny Midtjysk motorvej. Dette synspunkt er jeg uenig i, og det virker som en nedprioritering af Midtjylland og de mange virksomheder, der hører hjemme her. Den ny Midtjyske motorvej er et kardinalpunkt for virksomhederne, der udgør fundamentet i produktionsdanmark, skriver Ib Lauritsen.

LÆS OGSÅ Gladsaxe, Furesø og Realdania går sammen om støjdæmpning

Ib Lauritsens anke er blandt andet, at der i længere tid har været arbejdet på både etableringen af en motorvej til Give, ligesom der er sat gang i undersøgelser af en videreførelse af motorvejen til Pårup.

Og så betoner han i brevet vigtigheden af god infrastruktur i Midtjylland og Ikast-Brande.

– I kommunen har mange store og mellemstore virksomheder hovedsæde eller væsentlige produktionsfaciliteter. Det har selvsagt stor betydning for beskæftigelsen lokalt og regionalt, men i en større sammenhæng også helt centralt for Danmarks eksport. Områdets virksomheder bidrager positivt til samfundsøkonomien. Betydningen af god infrastruktur for disse virksomheder er vital, da infrastruktur er et konkurrenceparameter i rekruttering og i eksportøjemed, skriver Ib Lauritsen.

Borgmesteren sætter nu sin lid til, at Folketingets partier i de kommende forhandlinger om en ny infrastrukturplan kan få det midtjyske motorvejsbyggeri tilbage på rette vej. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ S-borgmester skuffet over infrastrukturplan: Den er mere sort end grøn

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester om manglende motorvej i udspil: Virker som en nedprioritering af Midtjylland Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger