Arkivfoto
Arkivfoto
12.04.2021 kl. 13.25

Dumpet som spidskandidat: Nu forlader han både parti og byråd

Et tæt kampvalg om posten som spidskandidat for Enhedslisten i Stevns endte med, at tidligere spidskandidat forlader både parti og byråd.

Et tæt kampvalg om posten som spidskandidat for Enhedslisten i Stevns endte med, at partiets spidskandidat gennem to valg, Jan Jespersen, måtte se sig slået af en uprøvet kandidat. Efter valget besluttede Jan Jespersen så at droppe sin plads i byrådet og helt melde sig ud af partiet. Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

Jan Jespersen og den nyvalgte spidskandidat endte med at stå lige efter en urafstemning i partiet i Stevns Kommune. Derefter var der kampvalg ved partiets generalforsamling, hvor den nye spidskandidat Christian Hoffmann Nielsen vandt med syv stemmer mod seks.

Ifølge Stevnsbladet skriver Jan Jespersen i en pressemeddelelse, at det er uenighed om partiets retning, der har fået ham til at tage den drastiske beslutning.

– Efter vores generalforsamling har jeg fået svært ved at se mig selv fortsætte arbejdet i Enhedslisten, da bestyrelsen og jeg er af meget forskellig overbevisning om, hvilken retning Enhedslisten skal bevæge sig i, siger Jan Jespersen.

LÆS OGSÅ To kommunalpolitikere har meldt sig ind i Lars Løkkes netværk: Venter på at der kommer et parti

Bestyrelsen i partiet skriver i pressemeddelelsen, at den er "ærgerlige over denne beslutning, men respekterer den". 

– Vi har ikke haft mistillid til Jan, og Jan har opført sig loyalt overfor Enhedslisten, skriver bestyrelsen.

Den nyvalgte spidskandidat Christian Hoffmann Nielsen arbejder som murer, er medlem af 3F og læser ved siden af arbejdet innovation, produktion og ledelse på aftenskolen. Han er 33 år, gift og har to børn. Familien bor i Store Heddinge.

Partiet fik ved valget i 2017 6,8 procent af stemmerne, hvilket blev vekslet til to mandater i kommunalbestyrelsen. Jan Jespersen bliver erstattet af suppleant Lene Vestergård resten af perioden. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Lars Krarup går fra posten før tid

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Dumpet som spidskandidat: Nu forlader han både parti og byråd Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger