Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
09.04.2021 kl. 12.19

S-toget kommer til Roskilde – og som noget nyt hilses det velkomment

Efter i mange år at have været imod S-tog til byen, takker Roskilde nu pænt ja til regeringens planer om at forlænge linje B.

I 2002 sagde et enstemmigt Roskilde Byråd nej tak til at få S-tog til byen. Det samme skete i 2012, da man frygtede, at den samlede togbetjening ville blive forringet.

Men nu, hvor kalenderen siger 2021, og regeringen har taget en forlængelse af Vestbanen til Roskilde med i sin infrastrukturplan, har piben fået en helt anden lyd. Så længe der samtidig kommer andre forbedringer af togtrafikken mod Roskilde, takker byrådet pænt ja.

– Vi er ikke længere imod S-tog, men vi siger ”lav nu det andet først”, siger borgmester Tomas Breddam (S).

Han glæder sig over, at der er i regeringens udspil står, at Roskilde samlet set får flere togafgange og nye direkte forbindelser, fordi der skal laves en ny sydlig jernbanekorridor uden om Københavns Hovedbanegård. Det vil give flere afgange og nye forbindelser til og fra Roskilde til gavn for kommunens mange pendlere.

LÆS OGSÅ S-borgmester skuffet over infrastrukturplan: Den er mere sort end grøn

– Vores pendlere får ikke noget ud af S-togene. Men S-toget kan give 15 procent flere passagerer i den offentlige trafik. Det giver noget på CO2-kontoen, og det skaber nye muligheder for folk, der ikke skal hele vejen til København, siger Tomas Breddam.

Det er planen at forlænge linje B, så den fremover får endestation i Roskilde og undervejs standser i Hedehusene og Trekroner. mdbr@kl.dk

Emneord
Trafik, Transport, Byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: S-toget kommer til Roskilde – og som noget nyt hilses det velkomment Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger