Fotos: Køge Kommune, Roskilde Kommune, Furesø Kommune, Greve Kommune og Solrød Kommune. Montage: Danske Kommuner
Fotos: Køge Kommune, Roskilde Kommune, Furesø Kommune, Greve Kommune og Solrød Kommune. Montage: Danske Kommuner
09.04.2021 kl. 11.27

Borgmestre: Endelig lægges Ring 5 i graven

Omsider bliver den omdiskuterede motorvej vest for København droppet.

/ScaledImages/_Global_Artikelbilleder_2014_DK-34___Side-9-kort_263.jpg

Arkivfoto

Den planlagte Ring 5 skal gå fra Kokkedal i nord til Køge i syd. Ruten går gennem fredede områder og områder med stor rekreativ værdi, som Mølleåen herover.

Mange borgmestre i kommunerne rundt om København ånder lettet op over, at S-regeringen ikke har taget anlægget af en Ring 5 med i sin nye infrastrukturplan.

Siden 1973 har en række kommuner fra Fredensborg i nord til Køge i syd haft et areal reserveret til ringforbindelsen. Et areal, hvor der ikke kan bygges nyt, og hvor grundejere har måttet leve med uvisheden om, hvorvidt deres boliger skal rives ned.

– Vi er superglade for, at den ikke bliver til noget. Vi har mange borgere, der kæmpet mod den sydlige del af Ring 5, og det er virkelig glædeligt, at der nu lader til at være bred opbakning til, at vi ikke skal have en Ring 5, siger Solrøds borgmester Niels Hörup (V).

Dermed slipper Solrød for at blive gennemskåret af endnu en færdselsåre.

– Vi har i forvejen Strandvejen, S-banen, to jernbaner og Danmarks mest befærdede motorvej. Tanken om at vi skulle have yderligere en vej med den ekstra støj, den ville give, har ikke været til at holde ud, siger han.

Også i Furesø er borgmester Ole Bondo Christensen (S) også godt tilfreds.

LÆS OGSÅ S-borgmester skuffet over infrastrukturplan: Den er mere sort end grøn

– Ring 5 ville ikke gå gennem Furesø Kommune, men den ville smadre et stort rekreativt område vest for Farum, som vores borgere bruger meget, siger han.

Greves borgmester Pernille Beckmann (V) er også begejstret, men der mangler lidt endnu, påpeger hun.

– Jeg synes, det er fantastisk, at Ring 5 ikke bliver til noget. Jeg har brugt megen energi på at kæmpe imod den, også internt i mit parti, som i begyndelsen ikke var imod. Vi mangler dog lige at få vished om hvad der skal ske med den arbejdsgruppe, der er nedsat. Og så skal arealreservationen væk, siger hun.

Det sidste vil hendes borgmesterkollega i Køge, Marie Stærke (S), ikke kræve.

– Jeg bliver rigtig tilfreds, den dag Folketinget lægger ordet transportkorridor i graven. Men det kan være, korridoren skal bruges til noget andet infrastruktur. Der er meget, den kunne bruges til, siger hun, der dog håber, at dele af området med tiden kan bebygges.

I Roskilde, der ligger uden vest for den planlagte strækning, håber borgmester Tomas Breddam på, at Folketinget i stedet styrker forbindelsen mellem Ringsted og Roskilde.

LÆS OGSÅ Ærgrelse i Billund: Regeringen dropper ny jernbane

– Jeg har haft en god dialog med partiernes transportordførere, så jeg håber, det projekt finder vej til forliget, siger han.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) har inviteret partierne til sættemøde om forhandlingerne. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmestre: Endelig lægges Ring 5 i graven Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger