Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
08.04.2021 kl. 08.04

Haderslev skifter byråd ud med kommunalbestyrelse

Til november vælger borgerne i Haderslev ikke et nyt byråd, men en kommunalbestyrelse.

Så sent som i marts var det de folkevalgte i Sorø, der vedtog at skippe betegnelsen byråd til fordel for det lidt mere formelle kommunalbestyrelse.

Og nu har et flertal i Haderslev nået frem til samme beslutning. Argumentationen er den samme som i Sorø: Byråd indeholder ordet ’by’, og kommunen er andet og mere end byen.

Bag forslaget om at ændre navnet på den folkevalgte forsamling i Haderslev Kommune står Alternativets byrådsmedlem Bruno Jerup, der i sin motivation pointerer, at der er brug for, at kommunen fremstår som en samlet enhed her 15 år efter kommunalreformen.  

Mens partierne Radikale Venstre, SF, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet, Slesvigsk Parti alle stemte for, delte spørgsmålet Socialdemokratiet og Venstre, hvor otte medlemmer undlod at stemme. Imod var Nye Borgerlige, Konservative og to Venstre-medlemmer – inklusiv borgmester Hans Peter Geil.

LÆS OGSÅ Viceborgmester er blevet smidt ud af Dansk Folkeparti efter vanvidskørsel

Bruno Jerup ønskede, at ændringen allerede skulle træde i kraft 1. juni, men det sker dog først 1. januar, hvor den nye kommunalbestyrelse formelt tiltræder. mdbr@kl.dk

 

Flest byråd

I de danske kommuner er der lige nu 63 byråd, 34 kommunalbestyrelser og en enkelt borgerrepræsentation i de danske kommuner.

I forbindelse med kommunalreformen i 2007 valgte knap 4 ud af 5 nye kommuner betegnelsen byråd for den nye kommune. 

 

Emneord
Byråd, Jura

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Haderslev skifter byråd ud med kommunalbestyrelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger