Foto: Gladsaxe Kommune
Foto: Gladsaxe Kommune
08.04.2021 kl. 14.05

Borgmester raser: Regeringen gør slet ikke nok ved vejstøjen

Gladsaxes borgmester Trine Græse (S) er ikke tilfreds med regeringens infrastrukturudspil. Det løser slet ikke de omfattende støjproblemer, der er i kommunen.

– Vores borgere kan snart ikke holde ud at bo her.

Sådan lyder meldingen fra Gladsaxes borgmester Trine Græse (S) efter at have konstateret, at regeringen med sit nye infrastrukturudspil ikke agter at gøre grundlæggende op med den vejstøj, der i dag plager 67 procent af boligerne i Gladsaxe Kommune.

Regeringen vil afsætte tre milliarder kroner, men pengene kommer ikke til at gå til at bekæmpe den støj, Gladsaxe-borgerne allerede oplever i dag. I forbindelse med byggeriet af den kommende udvidelse af Hillerødmotorvejen, som går gennem Gladsaxe, kommer der nogle steder støjskærme op, men det er slet ikke nok.

– Jeg har set det tekniske notat bag motorvejsudvidelsen. Man sætter nogle skærme op, men andre steder fremgår det, at kommunen har taget højde for støjen. Det er korrekt, men vi har ikke løst problemet. Andre steder vil man ikke sætte støjskærme op, fordi støjen ikke bliver værre. Jo tak, men hvad så med den støj, vi allerede oplever? Gladsaxe er for længst kommet over den grænse, hvor vi ikke kan tåle mere støj, fastslår Trine Græse og fortsætter:

LÆS OGSÅ S-borgmester skuffet over infrastrukturplan: Den er mere sort end grøn

– Vi har ikke bygget en by ved en motorvej. Byen var her først. Ingen havde forestillet sig de trafikmængder, vi har, og vi står med en kommune, hvor vi reelt ikke kan byudvikle, fordi vi er så støjplagede. Det er på tide, at Folketinget påtager sig et medansvar for at løse problemet, siger hun. 

På tirsdag har hun fået et kvarters foretræde for Folketingets transportudvalg, hvor hun vil forsøge at overbevise medlemmerne om, at de skal opprioritere indsatsen mod vejstøj.

Men da udvidelsen af Hillerødmotorvejen består i at udnytte nødsporet, er hun ikke alt for optimistisk. Det vil nemlig være meget fordelagtigt set med samfundsøkonomiske briller, fordi alle bilister vil spare tid som følge af den bedre fremkommelighed.

Idet der ikke er tale om en udvidelse af vejens omfang, slipper staten for at gennemføre en høring eller en VVM-undersøgelse. Det er et selvstændigt problem, mener Trine Græse.

LÆS OGSÅ Ærgrelse i Billund: Regeringen dropper ny jernbane

– Jeg synes faktisk, det er et demokratisk problem, at man bare kan aftale sådan et kæmpe projekt i et forlig uden at høre borgerne, siger hun. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester raser: Regeringen gør slet ikke nok ved vejstøjen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger