Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune
06.04.2021 kl. 13.47

Esbjerg må ikke droppe nationale test: Det er uforståeligt

Når Esbjerg fra august tager hul på frikommuneforsøget, er de nationale test fortid. Men inden da skal de gennemføres, fastslår ministeren. Udvalgsformand ryster på hovedet.

De omkring 13.000 elever i Esbjergs folkeskoler må indstille sig på, at de skal igennem endnu en runde af de omdiskuterede nationale test. 

Det står klart, efter at undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har afvist Esbjerg Kommunes ønske om at blive fritaget. 

Fra august kan Esbjerg selv bestemme, om de vil gennemføre nationale test, for der begynder kommunens frikommuneforsøg på folkeskoleområdet. Men inden – nærmere bestemt i juni – skal eleverne altså testes.

Den beslutning undrer Diana Mose Olsen (SF), der er formand for Esbjergs børne- og familieudvalg. 

LÆS OGSÅ Adelskov: Drop nu de nationale test

– Vi kommer ikke til at bruge resultaterne til noget, og derfor giver det ikke meget mening. Vi har spurgt ministeriet, om resultaterne ville blive brugt som baseline for frikommuneforsøget, men det er ikke tilfældet, og derfor synes jeg, det er kvalificeret spild af tid at teste eleverne. Det er uforståeligt, siger hun. 

Testene vil formentlig vise, at nogle elever er kommet bagud under fjernundervisningen, der har fundet sted, mens skolerne har været lukket. Men det er slet ikke her, det største problem er, siger Diana Mose Olsen. 

– Vi ved, at der har været et stort efterslæb i socialt udsatte områder, hvor eleverne har mistet trivsel og sociale kundskaber. Det bruger vi de kommende måneder på at indhente. Vi bruger tiden på børnene – ikke på en ubrugelig rangering af dem, siger hun. 

Esbjerg er blot en i en række af kommuner, der har bedt om at blive fritaget for nationale test, men intet tyder altså på, at ønskerne bliver imødekommet. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Ingen kommuner får lov til at droppe de nationale test

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Esbjerg må ikke droppe nationale test: Det er uforståeligt Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger