Alberte Burgaard skal være velfærdsdirektør i Ishøj. Foto: Ishøj Kommune
Alberte Burgaard skal være velfærdsdirektør i Ishøj. Foto: Ishøj Kommune
30.09.2020 kl. 12.00

Ishøj henter ny velfærdsdirektør i København

Borgercenterchef i København bliver ny velfærdsdirektør i Ishøj.

Alberte Burgaard skal være velfærdsdirektør i Ishøj Kommune. Det har byrådet besluttet mandag i denne uge.

Hun er i øjeblikket ansat som borgercenterchef i socialforvaltningen i Københavns Kommune, hvor hun er chef for 1.600 ansatte på udsatte- og psykiatriområdet.

Hun har arbejdet i Københavns Kommune, siden hun i 2001 blev uddannet som cand.scient.adm. fra RUC. Siden 2007 har hun haft forskellige lederstillinger.

– Jeg er optaget af, hvordan vi som kommune kan understøtte, at borgerne kan realisere deres muligheder og drømme. Det flugter utrolig godt med de politiske visioner i Ishøj, for eksempel visionen om at børn og unge skal sejre i eget liv og nå deres fulde potentiale, siger Alberte Burgaard.

LÆS OGSÅ Randers henter direktør med rådmandserfaring

Hun peger desuden på Ishøjs værdier som afgørende for, at hun søgte stillingen.

– Mit indtryk er, at man i Ishøj lægger vægt på at skabe resultater for borgerne, at styrke fællesskaberne i kommunen og at have veldrevne tilbud. Det er ambitioner og værdier, som jeg deler. Jeg er rigtig glad for, at jeg som velfærdsdirektør fortsat skal arbejde med det sociale område. Samtidig glæder jeg mig enormt meget til at beskæftige mig med skoler, dagtilbud og ældreplejen, da områderne har en vigtig samfundsbærende betydning, siger Alberte Burgaard.

Hun er udvalgt blandt et ansøgerfelt, som borgmester Ole Bjørstorp (S) kalder meget stærk. Og det er godt, for hun skal efterfølge en erfaren direktør i Lisbet Lentz, der går på pension.

– Det er nogle store sko, hun skal fylde ud, men det føler jeg mig overbevist om, at hun kan. Hun er den rette til at hjælpe byrådet med at føre vores store visioner for velfærdsområdet ud i livet. Vi har en ambition om, at Ishøjs borgere skal være blandt de borgere i landet, som oplever den højeste livskvalitet, og at det skal ske i et samarbejde mellem kommunen og borgerne, siger Ole Bjørstorp.

LÆS OGSÅ Lejre får centerchef med lokale rødder

Han siger desuden, at Burgaard kommer til en kommune, hvor der skal løses økonomiske udfordringer.

– Det er en del af pakken som velfærdsdirektør at bidrage til at finde økonomisk råderum til de stigende udgifter til førtidspension og på det specialiserede socialområde. Samtidig er der en generel udfordring med at finde penge til, at der i de kommende år bliver både flere børn og ældre i kommunen, som også skal have muligheden for et godt liv. Det ser jeg frem til, at vi i fællesskab kan finde løsninger på, siger Ole Bjørstorp.

Alberte Burgaard tiltræder den 1. november. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ishøj henter ny velfærdsdirektør i København Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger