Ib Kristensen (V), borgmester i Billund, genopstiller ikke. Foto: Billund Kommune
Ib Kristensen (V), borgmester i Billund, genopstiller ikke. Foto: Billund Kommune
29.09.2020 kl. 09.49

Billund skal have ny borgmester

Efter 20 år på posten har Billunds borgmester besluttet sig for ikke at genopstille.

Endnu en Venstre-borgmester trækker stikket og vælger ikke at genopstille. Efter 20 år som borgmester og 24 år som byrådsmedlem har Billunds borgmester Ib Kristensen (V) besluttet sig for ikke at genopstille til november næste år. Det skriver Venstre i Billund i en pressemeddelelse.

– Jeg holder utroligt meget af mit arbejde og sammen med mine gruppemedlemmer og det øvrige byråd at gøre en positiv forskel for vores kommune. Derfor har det været en meget svær beslutning, men i sidste ende har dåbsattesten været afgørende, siger Ib Kristensen.

Han fylder 70 næste år, og det er nok, mener han.

– Selv om jeg er frisk og helbredsmæssig har det rigtig godt, så ved ingen, hvordan det er om tre eller fem år, siger Ib Kristensen.

LÆS OGSÅ Venstre-spids melder sig på banen i Aalborg

Ib Kristensen blev valgt til byrådet i hedengangne Grindsted Kommune i 1997. Ved næste valg i 2001 blev han borgmester. En post han også vandt, da Grindsted blev lagt sammen med Billund Kommune ved kommunalreformen i 2007.

Selvom han ikke vil genopstille næste år, har han dog tænkt sig at blive siddende som borgmester perioden ud.

– Som udgangspunkt har jeg en aftale med vælgerne frem til den 31. december næste år, og den vil jeg fuldføre, sådan er jeg af natur, tingene skal gøres færdig, siger Ib Kristensen.

Venstres medlemmer skal vælge den nye spidskandidat, der skal stå forrest for partiet ved valget i november næste år. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Lars Krarup går fra posten før tid

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Billund skal have ny borgmester Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger