Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
28.09.2020 kl. 10.05

Åben snak giver fald i sygefravær på plejecenter

Sygefraværet på plejecenter faldt med 4,1 procentpoint under coronakrisen.

En god snak er vejen til lavere sygefravær. Det er i hvert fald læren fra plejecenteret Skovly i Horsens Kommune, hvor sygefraværet er faldet med 4,1 procentpoint under coronakrisen.

Plejecentret har faktisk igennem længere tid oplevet et fald i sygefraværet. Det skyldes ifølge daglig leder Birthe Elisabeth Petersen først og fremmest en bevidst og vedholdende ledelsesstil, hvor medarbejderne opfordres til at snakke om, hvordan de har det.

– Når en medarbejder ringer til mig om morgenen og siger, at hun gerne vil møde på arbejde, men at hun på grund af dårlig nattesøvn eller hovedpine kan have brug for hjælp i nogle arbejdssituationer, så opfordrer jeg hende til at møde ind, og så tager vi det op på vores morgenmøde. Det kan som regel ordnes sådan, at jeg flytter rundt på opgaverne, så de passer til dét, medarbejderen kan lave den dag. På den måde undgår vi sygemeldinger, siger Birthe Elisabeth Petersen i en pressemeddelelse fra Horsens Kommune.

Under coronakrisen oplevede hun, at medarbejderne så at sige "rykkede sammen i bussen" og var mere opmærksomme på at hjælpe hinanden. Og det er netop et fleksibelt personale, der gør det muligt at støtte hinanden.

LÆS OGSÅ Ny viden
FOR ABONNENTER

Ifølge social- og sundhedsassistent Sanne Zabro er det ikke uden stolthed, at hendes arbejdsplads har nedbragt sygefraværet ved at støtte hinanden.

– Mange af os har arbejdet sammen i en del år. Vi kender derfor hinanden og kan hurtigt kode os ind på, hvis en kollega hænger med skuffen. Så kan vi godt sige: "Det der går vist ikke. Nu skal jeg nok tage over.", siger Sanne Zabro ifølge pressemeddelelsen fra Horsens Kommune.

Hun peger også på, at de igennem tiden har fået opbygget et godt kollegaskab uden for arbejdstiden.

– Vi har lavet en strikke- og en gåklub, og vi er gode til at mødes til spisning hos hinanden, når vi trænger til lidt ekstra snak, siger hun.

LÆS OGSÅ Syddjurs henter ny direktør i Randers

Det samlede sygefravær i Horsens Kommunes plejeboliger er generelt faldet under coronakrisen. Især i maj hvor fraværsprocenten var 5,5 procent mod 8,0 procent sidste år. jki@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Åben snak giver fald i sygefravær på plejecenter Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger