H.P. Geil var borgmester i den hedengangne Gram Kommune i 16 år, inden han blev borgmester i den nye Haderslev Kommune. Foto Haderslev Kommune
H.P. Geil var borgmester i den hedengangne Gram Kommune i 16 år, inden han blev borgmester i den nye Haderslev Kommune. Foto Haderslev Kommune
25.09.2020 kl. 15.30

Endnu en V-borgmester stopper

Haderslevs borgmester H.P. Geil har meddelt, at han ikke genopstiller efter 28 år i borgmesterstolen. Han er dermed den seneste i en lang række af V-borgmestre, der ikke genopstiller.

Haderslevs borgmester H. P. Geil (V) meddelte i går torsdag, at han ikke vil være at finde på stemmesedlen til kommunalvalget til november 2021.

Den 64-årige borgmester vil til den tid have siddet 28 år på en borgmesterpost. Først 16 år i den daværende Gram Kommune og derefter 12 år i Haderslev.

Overfor JydskeVestkysten giver han udtryk for, at det er hensynet til privatlivet, der har fået ham til at tage beslutningen.

– Jeg har været 32 år i offentlig tjeneste. Det har været en spændende tid på godt og ondt, mest godt, og jeg har nydt at være på arbejde hver dag. Men det har også slidt på mit private liv, som man som offentlig person må give afkald på i mange situationer, fordi man jo 24-7 altid er på i forhold til journalister, radio og tv, siger H. P. Geil til Jydske Vestkysten.

LÆS OGSÅ Den gamle kriger forlader byrådet i Næstved

Han uddyber, at det var hjemmearbejdet under corona-nedlukningen i foråret, der gjorde udslaget.

– Lone (H. P. Geils hustru, red.) og jeg sad og gloede på hinanden og talte om, at vi ikke haft tre sammenhængende dage i de sidste 15 år, siger H. P. Geil til avisen.

Fem siger farvel

Med H.P. Geils melding er der fem V-borgmestre, der på nuværende tidspunkt ikke genopstiller som spidskandidater. Det er, udover H.P. Geil, Koldings borgmester Jørn Pedersen, Hernings borgmester Lars Krarup, og Egon Fræhr fra Vejen. Heller ikke Tønders borgmester Henrik Frandsen bliver Venstres spidskandidat, men her skyldes det, at han tabte et kampvalg om posten.

Til sammenligning er der indtil videre kun to socialdemokratiske borgmestre, der har meddelt, at de ikke genopstiller. Det er Ole Bollesen, Syddjurs, og Ole Wej Petersen, Ærø. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Endnu en V-borgmester stopper Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger