Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og transportminister Benny Engelbrecht (S) sendte de ny biogas skraldebiler ud på jomfruturen. Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune.
Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og transportminister Benny Engelbrecht (S) sendte de ny biogas skraldebiler ud på jomfruturen. Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune.
21.09.2020 kl. 13.00

Skraldebiler i Esbjerg kører nu på biogas

I dag mandag rullede 22 spritnye CO2-neutrale skraldebiler ud på Esbjerg Kommunes veje og gader. Skraldebilerne kører på biogas. Dermed sparer kommunen miljøet for godt 600 ton CO2 om året i forhold til de tidligere dieselbiler. Transportministeren var med til at sende biogas bilerne ud på jomfruturen.

Esbjerg Kommune tager endnu et skridt på vejen mod en grøn omstilling, når 22 nye skraldebiler i dag mandag for første gang kører ud på gader og veje.

Bilerne kører på biogas, som er produceret i Danmark på affald fra husholdninger, landbrug og industri. De er CO2-neutrale, og i forhold til de tidligere dieseldrevne skraldebiler betyder det, at Esbjerg Kommune sparer miljøet for mere end 600 ton CO2 om året.

Borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen (V), tog sammen med transportminister Benny Engelbrecht de nye biler nærmere i øjesyn, før de første gang blev taget i brug.

– Esbjerg vil være en grøn kommune, der går forrest og viser det gode eksempel på at tage ansvar for klimaet. De nye, grønne affaldsbiler er endnu et positivt skridt på vejen i den grønne omstilling og et vigtigt bidrag til at nå klimaaftalens ambitiøse mål om at reducere udledning af CO2 med 70 procent. Jeg er meget glad for, at transportminister Benny Engelbrecht i dag har valgt at komme på visit, så vi kan fortælle ham om vores massive satsning på grøn omstilling og energi, sådan som det også kommer til udtryk i vores kommende el-bybusser og på Esbjerg Havn, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

LÆS OGSÅ ARC er tættere på 20 millioner euro til CO2-fangst

Transportminister Benny Engelbrecht har set frem til at se og høre nærmere om Esbjergs grønne løsning på affaldsområdet:

– Jeg er rigtig glad for, at Esbjerg Kommune netop har indgået en klimasamarbejdsaftale med regeringen, som den ottende kommune i landet. Vi kommer kun i mål med målsætningen om en CO2-reduktion på 70 procent, hvis alle arbejder sammen. Her er kommunerne en meget stor og vigtig aktør, og Esbjerg viser i den grad vejen både med de kommende elbusser og nu med skraldebiler på biogas, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

I valget af nye skraldebiler er der lagt vægt på, at bilerne på alle måder belaster miljøet mindst muligt og i mindst muligt omfang giver anledning til støj, røg og lugtgener. Når skraldebilerne kører på biogas i stedet for diesel, slipper både renovationsmedarbejdere og borgere, som opholder sig nær bilerne, også for partikler fra dieseludledningen og lugten af dieselos. Samtidig bruges el ved komprimering af affaldet, og det betyder, at støjniveauet herfra er lavt. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Skraldebiler i Esbjerg kører nu på biogas Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger