Foto: KL
Foto: KL
18.09.2020 kl. 13.30

Her er de mest magtfulde kommunale aktører på sundhedsområdet

KL-direktør Christian Harsløf er den absolut højst placerede blandt de kommunale aktører på listen over sundhedens 100 mest magtfulde i 2020.

Sidste år fik ni kommunale personer en plads på Dagens Medicins liste over sundhedens 100 mest magtfulde. I år har kun seks fundet vej til listen. Til gengæld går mange af de kendte kommunale ansigter frem på listen. Det skriver Kommunal Sundhed.

Det gælder blandt andre Christian Harsløf, der er er direktør for Sundhed og Ældre i KL. Sidste år røg Christian Harsløf direkte i ind i top-20 efter sit comeback i KL. I år rykker han otte pladser opad på listen og ender på en flot 11. plads. Dermed er han for andet år i træk den højst placerede kommunale aktør.

Christian Harsløf er ikke den eneste kommunale aktør, der er rykket op på magtlisten sammenlignet med sidste år. I år er det især aktører fra KL, der oplever fremgang.

Det gælder blandt andet administrerende direktør Kristian Wendelboe, der går fem pladser frem til en placering som nr. 22. På den politiske side er der fremgang til KL’s formand, Jacob Bundsgaard (S), og næstformand, Martin Damm (V), der ender på henholdsvis en plads som nummer 30 og nummer 64.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), er med et hop fremad på 18 placeringer årets kommunale højdespringer og indtager nu en 37. plads.

LÆS OGSÅ Kontorfolk tester sosu-assistenter i Horsens

Janet Samuel, kontorchef i KL’s kontor for socialpolitik, er den eneste kommunale kvinde, der lige akkurat sniger sig med på listen som nummer 93.

Anderledes ser det ud i toppen af listen, hvor fire kvinder er at finde i top-5: Statsmister Mette Frederiksen (S), Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, Stephanie Lose (V), formand for Danske Regioner, Camilla Noelle Rathcke, formand for Lægeforeningen og Sophie Hæstrup Andersen (S), formand for Region Hovedstaden. gij@kl.dk 

What do you want to do ?
New mail
Emneord
Sundhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Her er de mest magtfulde kommunale aktører på sundhedsområdet Felter med * skal udfyldes
 
Af: Mona Hvid
Landliv a/s
Den 18.09.2020 kl. 15:03

Hvordan måler man denne form for magt?

svar på: Her er de mest magtfulde kommunale aktører på sundhedsområdet

Jeg er ganske enkelt nysgerrig på, hvordan nan måler denne form for magt?

Der laves så mange målinger f.eks. DIs liste over hvor erhvervsvenlige kommuner er, men når man ser på deres målemetoder, som primært er blandt egne medlemmer, så falder tyngden af deres måling Men det værste er, at kommunerne tager dem - i hvert fald officielt - meget seriøse

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger