Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
18.09.2020 kl. 13.00

Aarhus giver historisk løft til ældreområdet

I kølvandet på sommerens TV2-dokumentar om dårlige forhold i ældreplejen har Aarhus Kommune indgået det største velfærdsforlig i nyere tid. Der er afsat 252 millioner kroner til ældreområdet.

Et markant løft af ældreplejen er et af de væsentligste elementer i Aarhus’ nye budgetforlig, som et bredt flertal af 25 ud af 31 byrådsmedlemmer har indgået. Der er afsat 252 millioner kroner til ældreområdet over hele budgetperioden, og af dem er 65 millioner kroner afsat til forbedringer på plejehjemsområdet årligt.

Rådmand for Sundhed og Omsorg Jette Skive (DF) er mere end tilfreds med den nye aftale.

– Jeg kan slet ikke beskrive, hvor glade vi er over den her aftale. Det er et historisk stort løft vi nu laver på ældreområdet, og det kan vi kun være stolte over, siger hun i en pressemeddelelse.

Dansk Folkeparti gik til forhandlingerne med et budgetforslag på over 160 millioner kroner årligt, og Jette Skive er stolt over partiets indsats i forhandlingerne.

LÆS OGSÅ Odense dropper julefrokosten for 4.500 ansatte

– Vi gik ind til forhandlinger med store ønsker, men vi kan ikke pille håret af en skaldet, og jeg er derfor overordentlig tilfreds med alt det, vi har fået med i aftalen. Borgmesteren spillede ud med et løft på 30 mio. og store besparelser på ældreområdet. Besparelserne har vi fået barberet ned og i stedet er der tilført hele 232 mio. Det betaler sig at bide fast i bordkanten. Takket være Dansk Folkeparti kommer der nu et markant løft på normeringerne for vores personale, både i hjemmeplejen og på de enkelte plejehjem. Vi får mere tid til at yde en kærlig pleje og omsorg, og så er arbejdet med kendt hjemmehjælper blevet permanent. Det kommer til at blive mærket derude, siger Jette Skive og fortsætter:

– Vigtigst af alt er det dog, at de andre partier endelig har indset, budgetmodellen ikke er tilstrækkelig. Hullet i kassen er bare vokset og de gamle har betalt regningen, men fra 2025 skal det være slut. Nu har vi givet håndslag på, at budgetmodellen bliver opdateret og det er simpelthen historisk. Jeg kan slet ikke få armene ned igen.

Med den nye aftale skal 16 millioner kroner gå til kvalitetssygeplejersker og serviceassistenter, der skal højne standarden for blandt andet pleje og rengøring. Dette skal frigive tid for sosu-hjælpere til deres omsorgsopgaver. Derudover er 15 millioner kroner afsat til opnormering af sosu-personale, syv millioner skal gå til mere ledelse og kompetenceudvikling for medarbejdere, og fem millioner er afsat til at indføre mere omsorgstid i hjemmeplejen. frst@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aarhus giver historisk løft til ældreområdet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger