Arkivfoto
Arkivfoto
17.09.2020 kl. 09.27

KL vil have muligheden for onlinemøder gjort permanent

Beskæftigelsesministeren har forlænget muligheden for at afholde onlinemøder i jobcentre og a-kasser. KL vil have muligheden gjort permanent.

Indtil årets udgang kan landets jobcentre og a-kasser holde lovpligtige samtaler med ledige uden fysisk fremmøde. Det har beskætigelsesminister Peter Hummelgaard (S) meddelt onsdag. Det skal forhindre smittespredning af corona og har været en mulighed siden foråret, hvor fysisk fremmøde på landets kommunale bygninger var udelukket.

Men står det til KL, der hilser forlængelsen velkommen, bør det være en permanent løsning. Det siger Thomas Kastrup-Larsen (S), der er formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg.

– Det giver ikke mening at fastholde rigide regler om fysisk fremmøde, når både de ledige og jobcentrene mener, det kan klares ligeså godt digitalt. For nogle grupper kan det endda være en bedre løsning, der letter hverdagen og skaber fleksibel dialog og lyst, siger Thomas Kastrup-Larsen.

I lyset af den høje ledighed som følge af coronaudbruddet giver det ifølge Thomas Kastrup-Larsen mening at kigge på, hvordan jobcentrenes ressourcer bruges bedst muligt.

LÆS OGSÅ Tre ud af fire ledige foretrækker digitale møder i a-kassen

– Der er brug for en effektiv beskæftigelsesindsats, der kan understøtte et arbejdsmarked, som er i knæ. Vi skal kigge længere fremad og bistå de ledige og virksomhederne bedst muligt ved en klog anvendelse af ressourcerne i jobcentrene,

Han peger desuden på, at erfaringerne fra de seneste seks måneder med corona har vist, at det fungerer fint med samtaler uden fysisk fremmøde.

Det synspunkt bliver bakket op af en undersøgelse, som KL's eget nyhedsbrev Momentum foretog i august. Undersøgelsen viste, at 66 procent af 5.778 adspurgte ledige i 12 forskellige kommuner i høj grad eller i meget høj grad gerne så, at flere samtaler og mere dialog med jobcenteret i fremtiden kunne foregå via telefon- eller videoopkald. Kun tre procent af de ledige svarede, at de slet ikke var interesserede i det. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL vil have muligheden for onlinemøder gjort permanent Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger