Mikkel Dragsmose-Hansen (t.v.) skal være SF's spidskandidat til RV21. Han overtager fra Villy Søvndal (t.h.). Privatfoto
Mikkel Dragsmose-Hansen (t.v.) skal være SF's spidskandidat til RV21. Han overtager fra Villy Søvndal (t.h.). Privatfoto
17.09.2020 kl. 08.43

Byrådsmedlem bliver spidskandidat for SF til RV21

SF har fundet sin nye spidskandidat til regionsvalget i Syddanmark. Han skal overtage efter Villy Søvndal, der går efter en borgmesterpost.

33-årige Mikkel Dragsmose-Hansen skal overtage posten som SF's spidskandidat til regionsvalget i Syddanmark næste år. Han har siden 2010 siddet i byrådet i Middelfart, hvor han i forrige periode var viceborgmester og i øjeblikket er formand for beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget.

Spidskandidaturet overtager han fra Villy Søvndal (SF), der vil forsøge at blive borgmester i Kolding.

– Jeg meldte mig ind i SF i 2005, da Villy Søvndal var blevet formand for SF, hvorfor det er en stor ære at få lov til at blive valgt til at skulle følge i Villys fodspor, og jeg er også meget beæret over at få Villys anbefaling med på vejen, skriver Mikkel Dragsmose-Hansen på sin facebookside.

Han er uddannet cand.scient.adm. fra Aalborg Universitet og er til daglig programleder i Vejle Kommunes afdeling for innovation og entreprenørskab.

LÆS OGSÅ Lars Krarup går fra posten før tid

Til regionsvalget næste år skal han løfte arven efter SF's tidligere formand og udenrigsminister Villy Søvndal, der ved valget i 2017 fik 70.000 personlige stemmer – kun overgået af Stephanie Lose (V) – og var med til at sikre SF 19,7 procent af stemmerne.

– Jeg er sikker på, at SF's regionsrådsgruppe og jeg sammen vil stå stærkt ved det kommende regionsrådsvalg. Og jeg lover at gøre mit yderste for at leve op til denne enorme tillid, der er vist mig, skriver Mikkel Dragsmose-Hansen.

Han fortsætter som spidskandidat til næste kommunalvalg for SF i Middelfart. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Byrådsmedlem bliver spidskandidat for SF til RV21 Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger