Arkivfoto. Colourbox
Arkivfoto. Colourbox
16.09.2020 kl. 13.06

Første kommune i landet får papir på børnevenlighed

Billund bliver den første kommune i landet, som er anerkendt af UNICEF for at være børnevenlig.

Billund har nu fået UNICEFs ord for, at kommunen er børnevenlig på et højt plan. Kommunen er nemlig blevet optaget i UNICEFs internationale netværk af børnevenlige byer og kommuner. Dermed bliver kommunen den første i landet, der kommer på listen. Men helst ikke den sidste, mener UNICEF Danmarks generalsekretær, Karen Hækkerup.

– Jeg har ventet i spænding på dette øjeblik, for selvfølgelig skal vi have børnevenlige byer i Danmark, og jeg er simpelthen så stolt og glad på hele FN's, UNICEFs og Billund Kommunes vegne. Byen har virkeligt kastet sig ind i at gøre endnu mere for kommunens børn, så det er så fortjent, at en by, der i forvejen har et kæmpe fokus på børn og som i snart 10 år har været Børnenes Hovedstad, bliver Danmarks første børnevenlige by, siger Karen Hækkerup i en pressemeddelelse om udnævnelsen.

Billund Kommune har siden 2010 arbejdet på at opnå den selvopfundne titel Børnenes Hovedstad. Det indebærer blandt andet, at de arbejder for at sikre børns rettigheder og børns ret til at blive hørt. For eksempel har Billund i samarbejde med kommunens børn udarbejdet en handlingsplan, som nu er gennemført og har banet vej for, at UNICEF nu kan kalde Billund for Børnevenlig Kommune.

– Vi har gennem alle årene haft et helt særligt fokus på at skabe gode rammer for læring gennem leg, samskabelse og børns vilkår i det hele taget. Derfor er UNICEF-kåringen på samme tidspunkt både en naturlig fortsættelse og en kæmpe anerkendelse af dette arbejde, siger Ib Kristensen, borgmester i Billund Kommune.

LÆS OGSÅ Kritik: 22-årigs formandspost sender dårligt signal

UNICEF, der er FN's internationale børnefond, har siden 1996 i regi af tiltaget Børnevenlige Byer arbejdet for at få byer, kommuner og større samfund til at opfylde børns rettigheder med afsæt i FN's Børnekonvention. Indtil videre er 40 lande repræsenteret i det globale netværk. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Første kommune i landet får papir på børnevenlighed Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger