Vibe Klarup er ny formand for Folkemødet. Foto: Helga Theilgaard
Vibe Klarup er ny formand for Folkemødet. Foto: Helga Theilgaard
16.09.2020 kl. 12.23

Folkemødet får ny formand

Foreningen bag Folkemødet på Bornholm får ny formand. Vibe Klarup, direktør for Hjem til Alle alliancen, bliver ny formand.

Vibe Klarup skifter næstformandsposten ud med formandsposten i Foreningen Folkemødet, der arrangerer det årlige folkemøde på Bornholm. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse efter at have afholdt generalforsamling tirsdag i denne uge. Formandsposten overtager hun fra Jann Sjursen.

Hendes vigtigste opgave bliver at sikre, at danskerne til næste sommer igen kan mødes i Allinge og debattere.

– Vi trænger til at mødes igen og sammen drøfte politik, udvikle løsninger og tale sammen om, hvordan vi løser tidens brændende udfordringer. Jeg er optaget af at arbejde for et flot og sundhedsmæssigt forsvarligt Folkemøde 2021. Det vil jeg gøre sammen med foreningens direktør, sekretariat, bestyrelsen og ikke mindst i tæt samarbejde med Folkemødets mange venner. Vi for brug for alle gode kræfter for at sikre både det kreative og økonomiske fundament for at komme stærkt igen i 2021, siger Vibe Klarup.

Arbejdet med at få tilpasset Folkemødet til en ny coronavirkelighed indebærer ifølge Vibe Klarup dialog med både myndigheder, partnere og arrangører.

LÆS OGSÅ Afgående borgmester tager orlov

Hun er til dagligt direktør for alliancen Hjem til Alle, der arbejder for at bekæmpe hjemløshed blandt unge. Erfaringerne fra det arbejde vil hun bruge til at udvikle Folkemødet.

– Jeg er særligt optaget af, at vi videreudvikler Folkemødets debatformater. Vi skal styrke mangfoldigheden og dybden i Folkemødet. Her mener jeg at kunne bidrage med min viden og erfaring, siger Vibe Klarup.

Med valget af Vibe Klarup er Folkemødets ledelse fuldtallig. I starten af juli offentliggjorde Foreningen Folkemødet, at de havde ansat Camilla Laudrup som ny direktør. Hun kom fra en stilling som sekretariatsleder i Danmarks Radio, hvor hun havde ansvaret for at udvikle en undervisningsplatform for skoleelever.

Folkemødet i 2021 skal efter planen afholdes den 17. til 21. juni. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Jeg er som alle andre, bare mere sønderjysk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Folkemødet får ny formand Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger