Foto: Tønder Kommune
Foto: Tønder Kommune
15.09.2020 kl. 11.17

Venstre-ballade: Endnu en politiker smækker med døren i Tønder

Politiker-flugten fra Venstre i Tønder Kommune fortsætter. Byrådsmedlem Daisy Dahl har fået nok af uroen og vender, som det femte medlem, Venstre og borgmesterkandidat Martin Iversen ryggen.

Byrådsmedlem i Tønder Kommune Daisy Dahl har meddelt, at hun ikke genopstiller for Venstre. Dermed mister Venstre i Tønder endnu en profil til næste års kommunalvalg, skriver Jyske Vestkysten.

Tidligere har fire medlemmer af den nuværende byrådsgruppe meddelt, at de ikke fortsætter i politik på en liste, hvor partiets borgmesterkandidat, Martin Iversen, står øverst. Med Daisy Dahl følger nu nummer fem.

– Jeg kan ikke se mig selv i det Venstre, som Martin Iversen skal stå i spidsen for. Vores værdier er ganske enkelt for langt fra hinanden, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Balladen i Venstre har stået på, siden erhvervsmanden Martin Iversen i juni ved et drive in-opstillingsmøde blev valgt som spidskandidat foran den siddende borgmester Henrik Frandsen.

LÆS OGSÅ Borgmesterkandidat trækker sig efter pornomail

Daisy Dahl, der sidder i sin første periode for Venstre, skriver videre:

–  Det her handler ikke om, at jeg ikke anerkender den demokratiske proces, men det handler om, at jeg tager dyb afstand til måden, de sidste halvandet års stridigheder og kampen om magt er foregået på.

Farvel til fem

Dermed har fem af Venstres 14 byrådsmedlemmer smækket med døren. De tre udvalgsformænd Bo Jessen, Irene Holk Lund og René Andersen har tidligere meldt ud, at de ikke stiller op for Venstre igen. Det samme gjorde byrådsmedlem Anita Uggerholt Eriksen for tre uger siden.

Tønders borgmester Henrik Frandsen har gentagne gange sagt, at han fortsætter i politik. Om det bliver på en egen liste, som Venstre-mand eller en helt tredje løsning er uvist. gij@kl.dk

LÆS OGSÅ Dragør har fået ny borgmester

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Venstre-ballade: Endnu en politiker smækker med døren i Tønder Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger