Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
15.09.2020 kl. 13.00

Blot fem kommuner har ikke haft nye smittede den seneste uge

Præcis halvdelen af landets kommuner er i dag over myndighedernes bekymringsgrænse. Smitten er koncentreret om hovedstaden, men også Brønderslev er hårdt ramt.

Coronasmitten stiger og er efterhånden så landsdækkende, at halvdelen af kommunerne – 49 helt nøjagtigt – nu har så mange nye smittede, at de er på myndighedernes bekymringsliste med over 20 covid-19-tilfælde pr. 100.000 borgere.

Det er fortsat primært hovedstadskommunerne, som har høje smittetal. Men også Fanø og Brønderslev ligger nu højt. På Fanø er der dog kun tale om fire personer, som i forhold til en lille befolkning giver en høj andel.

Kun fem kommuner har ikke haft nye smittede den seneste uge. Det drejer sig om Ærø, Haderslev, Samsø, Morsø og Læsø.

17 kommuner i hovedstadsområdet fik i sidste uge påbud om at indføre besøgsrestriktioner på deres plejehjem. De samme kommuner fik i går besked på at indføre tilsvarende besøgsrestriktioner på sociale bosteder.

LÆS OGSÅ Økonomiaftalen i små bidder
FOR ABONNENTER

Brønderslev rykker i top

Med de nye tal er Brønderslev nummer seks på listen over kommuner i landet, hvor der er flest smittet pr. 100.000. Årsagen til den høje smitte i Brønderslev Kommune er, at 29 borgere de seneste syv dage er testet positive i Dronninglund. Det gør byen til et af de steder i landet, hvor der er flest smittede.

Brønderslev Kommune har derfor været i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed. Der er mistanke om, at et stort antal borgere er smittet ved arrangementet Open by Night i forrige uge, og borgmester Mikael Klitgaard (V) kommer derfor med en klar opfordring til borgerne.

– Har du deltaget i Open by Night eller været i tæt kontakt med smittede herfra, så skynd dig at blive testet. Der er indgået aftale med regionen om et mobilt testcenter, som snart stilles op og formentlig kan teste i denne uge. Det er vigtigt, at vi får brudt smittekæden nu så hurtigt som muligt, siger borgmesteren i en pressemeddelelse. gij@kl.dk 

 

LÆS OGSÅ Kort nyt
FOR ABONNENTER

Flest smittede

Højest antal smittede pr. 100.000 indbyggere – antal smittede i parentes

* Vallensbæk 175 (29)

* Herlev 142 (41)

* Ishøj 131 (30)

* Albertslund 130,1 (36)

* Fanø 115 (4)

* Brønderslev 99 (36)

Over bekymringsgrænsen på 20 er også Egedal, Rudersdal, Gentofte, Vejle, Sorø, Tårnby, Hørsholm, Thisted, Greve, Struer, Køge, Aalborg, Ringsted, Lejre, Lyngby-Taarbæk, Langeland, Herning, Furesø, Stevns, Varde, Aarhus, Kerteminde, Kalundborg, Gribskov og Assens.

Emneord
COVID19

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Blot fem kommuner har ikke haft nye smittede den seneste uge Felter med * skal udfyldes
 
Af: Susanne Frederiksen
Den 31.01.2021 kl. 11:06

bekymring

svar på: Blot fem kommuner har ikke haft nye smittede den seneste uge

Jeg bor i Lejre som pt ligger på en" flot" 6. plads, på listen over flest smittede ,dette er tal jeg selv har læst mig til, på info om kommuners placering

hvor højt skal man ligge ? før man får konkret info om evt. opfordring til yderlige tiltag for at mindske smitte i en kommune

Jeg arbejder med børn i 0-3 års området og føler mig af og til lidt utryg, , da jeg fornemmer meget lidt forståelse for de bekymringer, vi som passer børn i dagtilbud, på nogen dage kan blive ramt af .

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger