Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
15.09.2020 kl. 11.30

Aarhus Kommune kan spare millioner på Teams

Venstre vil have Aarhus til at gå forrest, når det gælder online og virtuelle møder. På et halvt år har brugen af platformen Teams allerede givet en besparelse på 85 millioner kroner.

Den nye mødekultur med anvendelse af den digitale platform Teams er især blevet efterprøvet de seneste par måneder i Aarhus Kommune. I 2020 er der på mindre end et halvt år blevet afholdt 567.104 videomøder. Det har sparet de ansatte for enorme mængder transporttid, hvilket ifølge effektiviseringskataloget fra borgmesterens afdeling allerede har betydet en besparelse på 85 millioner kroner.

Derfor skal platforme som Teams også tænkes ind i effektiviseringer fremover. Det mener Venstre, som nu vil have igangsat en analyse af, hvordan kommunen bedst kan udnytte digitale kommunikationsplatforme for at opnå besparelser på både klimabelastning og medarbejdernes transporttid.

I fremtiden er det ikke sandsynligt, at kommunen kommer til at afholde ligeså mange online møder, som under nedlukningen. Dog viser et estimat i effektiviseringskataloget, at man stadig vil kunne afholde cirka 400.000 digitale møder om året, hvilket svarer til en besparelse på 53,7 millioner kroner.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) er enig i, at der ligger en tidsbesparelse i digitale møder, men er mere usikker på beregningsmodellen.

LÆS OGSÅ Økonomichef bliver opgraderet til direktør

– Beregningerne er nok noget usikre endnu, så vi vil ikke kunne lægge en besparelse ind i budgettet. Men der er helt klart et potentiale, vi skal arbejde videre med, siger borgmesteren til Århus Stiftstidende.

Effektiviseringsgevinsten beregnes med udgangspunkt i en halv times sparet transport i gennemsnit per medarbejder med en timepris på 300 kroner. Venstres indstilling er nu fremsendt til Økonomiudvalget til behandling. frst@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aarhus Kommune kan spare millioner på Teams Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger