Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
14.09.2020 kl. 11.30

Billund vil fjerne grimme huse

Opkøb og nedrivning af faldefærdige huse skal give et løft til lokalområderne og hæve boligstandarden.

Gamle og grimme huse skal opkøbes og rives ned i Billund Kommune, skriver JydskeVestkysten.

Et udvalg under Landdistriktsrådet har fået til opgave at finde de mest faldefærdige og grimme bygninger, og igangsætte en dialog med ejerne om et eventuelt køb.

Der er to formål med at få de gamle huse fjernet: at give lokalområderne et æstetisk løft og at hæve den generelle boligstandard. De otte lokalråd i Billund Kommune har udarbejdet en liste over boliger, der kunne komme i betragtning. Det er derefter udvalgets opgave at tage kontakt til ejerne, og hvis man kan nå til enighed, er det kommunen, der opkøber bygningerne.

I Filskov og Vorbasse er to bygninger allerede blevet købt, og de skal snart fjernes. Dog er det usikkert, hvor mange penge der kan bruges på opkøb og nedrivninger i fremtiden, da den gamle landdistriktspulje er blevet nedlagt. I stedet skal nedriverne nu deles om en pulje på omkring 3,5 millioner kroner med dem, som gerne vil have bedre bredbånd.

LÆS OGSÅ Ghettopakken kan skabe ny utryghed

Budgetforhandlingerne er i gang, men borgmester Ib Kristensen (V) er endnu ikke sikker på, om der kommer ekstra penge til opkøb og nedrivninger. Han mener dog, at det vil betyde rigtig meget for yderområderne, hvis de faldefærdige huse kan komme væk.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Billund vil fjerne grimme huse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger